Clicky

 
Transport Online - Ook CNV-leden touringcarbranche wijzen nieuw cao-eindbod af

Ook CNV-leden touringcarbranche wijzen nieuw cao-eindbod af

Ook CNV-leden touringcarbranche wijzen nieuw cao-eindbod af

UTRECHT - De leden van CNV Vakmensen hebben een nieuw cao-eindbod van de werkgevers afgewezen. Een nieuwe cao voor de 4.000 werknemers in de touringcarbranche lijkt daarmee nog ver weg. Samen met FNV treft de bond nu voorbereidingen voor een landelijke manifestatie op 26 oktober. 

De cao is eind vorig jaar al verlopen. "De werknemers zitten inmiddels al bijna tien maanden zonder cao. Dus ook zonder loonsverhoging, en dat in een tijd van extreem hoge inflatie. Dat is echt zorgelijk", zegt onderhandelaar Fadua Toufik van CNV Vakmensen. 

Tweede eindbod niet genoeg

Volgens Toufik houden de werkgevers nog te veel de hand op de knip. "Het tweede eindbod was weliswaar beter, maar uiteindelijk toch niet genoeg. Als werknemers voor de tweede keer een eindbod afwijzen, dan zegt dat toch wel iets. Het is een duidelijke roep om hulp, om de sector te verbeteren en de mensen te behouden. De geboden loonsverhoging is gewoon te laag, zeker in relatie tot de hoge werkdruk. En werkgevers zijn nog steeds niet bereid om een reiskostenvergoeding te betalen, terwijl dat toch de normaalste zaak van de wereld zou moeten zijn."

Foto's

  • Sjollema
    Sjollema
  • KLM Touringcar
    KLM Touringcar

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,986
Diesel1,890

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden