Clicky


Cargolux bestelt tien Boeing 777-8 Freighters

Cargolux bestelt tien Boeing 777-8 Freighters
13-10-2022 11:42 | Zakelijk Nieuws | auteur Redactie

LUXEMBURG - Boeing en Cargolux hebben een bestelling afgerond voor tien 777-8 Freighters met opties voor zes extra vliegtuigen, met een ondertekeningsceremonie woensdag op het hoofdkantoor van Cargolux in Luxemburg. De selectie van het nieuwste vrachtvliegtuig van Boeing werd eerder aangekondigd op de Farnborough International Airshow van dit jaar als de favoriete keuze van Cargolux als vervanging voor zijn 747-400 Freighter-vloot.

De keuze van Cargolux voor de 777-8 Freighter onderstreept zijn streven naar duurzaamheid op de lange termijn. Europa's nummer één all-cargo luchtvaartmaatschappij zet zich al langer in voor een goede bedrijfsvoering en de 777-8 Freighter biedt minder uitstoot, minder lawaai en het laagste brandstofverbruik en de laagste bedrijfskosten per ton van alle grote vrachtvliegtuigen.

"De overeenkomst die we vandaag hebben ondertekend, zal de positie van Cargolux als wereldleider op het gebied van luchtvrachtdiensten consolideren. Het vervangen van onze verouderde vloot van 747-400 Freighters door de nieuwste technologie en het brandstofefficiënte 777-8 Freighter-model zal bijdragen aan ons duurzaamheidsprogramma op lange termijn terwijl we onze klanten de service op maat blijven bieden die ze verwachten", aldus Richard Forson, Cargolux President & CEO.

Boeing lanceerde de nieuwe 777-8 Freighter in januari 2022 en heeft nu meer dan 50 bestellingen voor het model geboekt. De 777-8 Freighter heeft bijna hetzelfde laadvermogen en dezelfde actieradius als de 747-400 Freighter, terwijl de brandstofefficiëntie en emissies 30 procent lager zijn en de bedrijfskosten per ton 25 procent lager zijn. Het is de ideale keuze, aangezien operators later dit decennium verouderde vrachtvliegtuigen vervangen.

"Met de aankoop van ons nieuwste vrachtvliegtuig heeft Cargolux geïnvesteerd in een duurzame toekomst, aangezien de 777-8 Freighter de CO2-uitstoot aanzienlijk zal verminderen in vergelijking met het vliegtuig dat het vervangt", aldus Stan Deal, president en CEO van Boeing Commercial Airplanes. "Even belangrijk is dat de 777-8 Freighter werkt met een geluidsvoetafdruk die tot 60 procent kleiner is dan zijn voorgangers, waardoor de geluidsemissies rond luchthavens aanzienlijk worden geminimaliseerd."