Clicky

 
Transport Online - Arnhem stelt vanaf 2023 vuurwerkverbod bij jaarwisseling in

Arnhem stelt vanaf 2023 vuurwerkverbod bij jaarwisseling in

Arnhem stelt vanaf 2023 vuurwerkverbod bij jaarwisseling in
13-10-2022 11:29 | Binnenland | auteur ANP

ARNHEM - Arnhem stelt vanaf de jaarwisseling van 2023 een vuurwerkverbod in. De stad zorgt voor een professionele vuurwerk- en lichtshow, zo heeft de gemeente besloten. Volgens verantwoordelijk wethouder Marco van der Wel (Milieu) is tijdens de coronajaren gebleken dat de jaarwisseling "heel goed gevierd kan worden zonder massaal afgestoken consumentenvuurwerk". Dat was toen verboden op grond van de coronamaatregelen.

Tot nu toe zijn er maar enkele gemeenten in Nederland met een algeheel vuurwerkverbod. Apeldoorn was in 2019 de eerste en daarna volgden onder meer Nijmegen en Rotterdam. Door de uitbraak van de coronapandemie raakte het onderwerp op de achtergrond, want mensen mochten toen toch niet groepsgewijs op straat zijn rond middernacht. Er is wel een aantal gemeenten dat het vuurwerkverbod nu weer op de agenda heeft staan. Ook de Tweede Kamer praat weer over een vuurwerkverbod.

Volgens Arnhem was een verbod op consumentenvuurwerk niet meer te regelen voor de komende jaarwisseling. "Vuurwerkhandelaren hebben hun voorraad nu al ingekocht. Er zijn voor dit jaar ook niet genoeg handhavers beschikbaar. En het organiseren van een goede, professionele vuurwerkshow kost ook tijd", aldus wethouder Van der Wel.

Arnhem vindt dat afsteken van vuurwerk op straat onveilig is, te veel overlast veroorzaakt en voor luchtvervuiling zorgt. Massaal knallen is niet duurzaam en jaagt dieren angst aan, aldus de gemeente.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,932
Diesel1,902

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden