Clicky

 
Transport Online - Vrachtwagenchauffeurs nog niet veel last van stakingen in Frankrijk

Vrachtwagenchauffeurs nog niet veel last van stakingen in Frankrijk

Vrachtwagenchauffeurs nog niet veel last van stakingen in Frankrijk
13-10-2022 11:27 | Buitenland | auteur ANP/RTR

PARIJS - De Franse vakbond FNME-CGT heeft werknemers in de gehele energiesector van het land opgeroepen om te staken voor hogere lonen. Frankrijk heeft al weken te maken met werkonderbrekingen bij raffinaderijen van olieconcerns TotalEnergies en ExxonMobil, die voor steeds meer lege benzinepompen zorgen.

De afdeling voor de energiesector van vakbond CGT zegt dat medewerkers van kerncentrales van stroomproducent Électricité de France het werk al hebben neergelegd. Daarnaast zouden werknemers van Engie bij gasopslagen staken.

Bij de ANWB zijn zeker 350 hulpvragen binnengekomen van reizigers uit Nederland die zijn gestrand in Frankrijk omdat tankstations geen diesel of benzine meer hebben. Vrachtwagenchauffeurs lijken minder last te hebben van de stakingen. De brancheorganisatie voor goederenvervoerders TLN heeft vooralsnog geen signalen binnengekregen van problemen bij truckers in Frankrijk.

Een einde aan de stakingen bij ExxonMobil en TotalEnergies lijkt nog niet in zicht, want de cao-onderhandelingen zitten muurvast. De Franse regering greep deze week naar een noodwet om bepaalde werknemers te dwingen weer aan het werk te gaan om de bevoorrading van tankstations op gang te krijgen.

Foto's

  • J.Roeland
    SCHENK
  • J.Roeland
    SCHENK
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,008
Diesel1,960

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden