Clicky


Spaanse vrachtwagenchauffeur roept hulp in van politie: 'Banditos, banditos!'

Spaanse vrachtwagenchauffeur roept hulp in van politie: 'Banditos, banditos!' [+foto]
12-10-2022 16:25 | Criminaliteit | auteur Redactie

AKEN - Dinsdagmiddag waren agenten de rustplaats langs de Duitse A44 aan het controleren in de richting van België toen een vrachtwagenchauffeur "Banditos, banditos" naar hen riep vanaf de parkeerplaats aan de overkant van de weg. Hij bleef maar naar zijn vrachtwagen wijzen.

Om de zaak te onderzoeken, stopte de politie onmiddellijk met controleren en trof de vrachtwagenchauffeur met zijn vrachtwagen aan bij de rustplaats.

Het mysterie van zijn opwinding werd al snel opgelost toen agenten drie Pakistanen van 41-54 jaar achter in de vrachtwagen vonden. Dit waren echter geen dieven, maar drie mannen die zonder toestemming Duitsland waren binnengekomen.

Qua gezondheid hadden ze hun reis op de laadvloer goed doorstaan. Toen de agenten hun persoonlijke gegevens controleerden, ontdekten zij dat slechts één van de drie mannen een Pakistaans paspoort had. Zij zijn vervolgens naar het kantoor in Eschweiler gebracht.

Na controle van de persoonsgegevens en de beschikbare vingerafdrukken kon geen verdere informatie worden verkregen. Volgens de eerste onderzoeken kan met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid worden uitgesloten dat de vrachtwagenchauffeur betrokken was bij de smokkel. De mannen zijn waarschijnlijk alleen of met onbekende hulp op de laadvloer gekomen.

De chauffeur kon na verhoor verder rijden.

De drie mannen kregen een aangifte van illegale binnenkomst aan hun broek.