Clicky


Drie aanhoudingen na onderzoek naar grootschalige bankpasfraude

Drie aanhoudingen na onderzoek naar grootschalige bankpasfraude
12-10-2022 16:11 | Misdaad | auteur Redactie

DEN HAAG - In een onderzoek naar meer dan 25 zaken van bankpasfraude heeft de politie drie verdachten aangehouden. De mannen van 30, 31 en 41 jaar worden ervan verdacht de bankrekening van vooral oudere slachtoffers te hebben geplunderd.

De politie startte het onderzoek na een aangifte van bankpasfraude in Zoetermeer, in juni 2022. Tijdens dit onderzoek lukte het rechercheurs tientallen zaken verspreid over het hele land te koppelen aan dezelfde verdachten.

Dit leidde ertoe dat de politie twee personen kon aanhouden. Verder onderzoek naar deze personen, hun woningen en digitale gegevensdragers bracht de betrokkenheid van nog een derde persoon aan het licht. Deze persoon had mogelijk een aansturende rol in de bankpasfraude. Deze verdachte is vandaag aangehouden in Amsterdam.

De oplichters gingen telkens op eenzelfde manier te werk. Vooral oudere mensen werden telefonisch benaderd door een persoon die zich voordeed als een bankmedewerker. Door middel van een babbeltruc werden de slachtoffers overtuigd hun bankpas af te geven aan een koerier die bij hen aan de deur kwam. Op slinkse wijze werd de bijbehorende pincode achterhaald, waarna de verdachten de bankrekening van de ouderen plunderden.

 Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 5 juni t/m zondag 11 juni

Alle Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,962
Diesel1,642

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions