Clicky

 
Transport Online - NS volgt aanbevelingen veiligheidsbeheersysteem op na signaal ILT

NS volgt aanbevelingen veiligheidsbeheersysteem op na signaal ILT

NS volgt aanbevelingen veiligheidsbeheersysteem op na signaal ILT
12-10-2022 11:29 | Algemeen | auteur Redactie

AMSTERDAM - NRC schrijft vandaag over bevindingen van de Inspectie Leefomgeving en Transport bij NS Techniek. De ILT geeft aan dat er op dit moment geen veiligheidsrisico's zijn, maar geeft wel het signaal dat NS veiligheidsmeldingen beter moet borgen en opvolgen.

In reactie op het artikel laat NS weten dat veiligheid altijd bovenaan staat. "Daarom is treinreizen in Nederland ook zo veilig en dat moet zo blijven. NS beschikt over alle vereiste veiligheidscertificaten en is recent nog door ILT ge-audit op basis van Europese regelgevingen. Met goed gevolg", zegt de NS in een reactie op het artikel.

"De meldingen waar NRC over schrijft betreffen een medewerker met wie op de werkvloer vaak veel verschillen van inzicht waren over tal van zaken. De melding waar NRC over schrijft is eerst intern onderzocht. Vervolgens is deze ook nog  door een externe partij onderzocht als second opinion. Daarbij zijn geen bijzonderheden aan het licht gekomen. Vervolgens heeft ook ILT de melding onderzocht. Ook hierbij zijn geen risico’s aan het licht gekomen", aldus een woordvoerder van de NS.

"Wel gaf IL&T in zijn bevindingen het signaal dat NS veiligheidsmeldingen beter moet borgen en opvolgen.  Dat nemen we serieus. We hebben daarop een plan van aanpak gemaakt en dat is opgevolgd."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,986
Diesel1,890

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden