Clicky

 
Transport Online - Rusland houdt acht verdachten aan voor explosie Krimbrug

Rusland houdt acht verdachten aan voor explosie Krimbrug

Rusland houdt acht verdachten aan voor explosie Krimbrug
12-10-2022 10:39 | Buitenland | auteur ANP

MOSKOU - Rusland heeft acht verdachten opgepakt voor het voorbereiden van de explosie op de Krimbrug, meldt het Russische staatspersbureau TASS. Het gaat om vijf Russen, twee Oekraïners en een Armeniër.

De Russische geheime dienst FSB heeft in totaal twaalf verdachten geïdentificeerd. Zij zouden de explosieven hebben geregeld. Van de vier verdachten die niet vastzitten, zijn er twee Oekraïens en twee Georgisch.

Volgens de FSB zit de belangrijkste inlichtingendienst van Oekraïne achter de explosie van zaterdag. Directeur Kirilo Boedanov wordt bij naam als organisator genoemd. Oekraïne reageerde eerder opgetogen op de explosie, maar eiste de verantwoordelijkheid niet op.

Doden en instorting

Door de ontploffing vielen drie doden en stortte de brug tussen Rusland en het geannexeerde schiereiland de Krim deels in. Na de aanval sprak Rusland van een terroristische aanval door Oekraïne. Op het buurland werden vervolgens massaal raketten afgevuurd.

De Krim werd in 2014 door Rusland geannexeerd en een jaar later begon de bouw van de Krimbrug. Poetin reed bij de grote opening in 2018 als eerste over de brug. De 19 kilometer lange verkeersverbinding is voor Rusland symbolisch van belang, maar ook logistiek vanwege de bevoorrading van Russische troepen in Oekraïne.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,995
Diesel1,910

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden