Clicky

 
Transport Online - IVECO, GLS Italy en Vulcangas openen een nieuwe Bio-LNG fabriek in Italië

IVECO, GLS Italy en Vulcangas openen een nieuwe Bio-LNG fabriek in Italië

IVECO, GLS Italy en Vulcangas openen een nieuwe Bio-LNG fabriek in Italië
12-10-2022 10:33 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

TURIJN - IVECO, transport- en logistiekbedrijf GLS Italy en energieleverancier Vulcangas hebben een nieuwe Bio-LNG fabriek geopend op de Cascina Antegnatica boerderij bij Lodi, Italië. De nieuwe fabriek zal biomethaan produceren met landbouwafval van lokale boerderijen en levert aan Vulcangas. Het Bio-LNG zal worden gebruikt als brandstof voor de LNG-voertuigen in het wagenpark van GLS Italy, waaronder IVECO S-WAY LNG-trucks.

Biomethaan is momenteel de enige volwassen technologie die een oplossing biedt zonder compromissen op het gebied van prestaties en tanken in vergelijking met diesel. Het is koolstofneutraal en, afhankelijk van de grondstoffen die voor de productie ervan worden gebruikt, zelfs koolstofnegatief. De voordelen ervan reiken verder dan de vervoerssector als een middel tot energieonafhankelijkheid met het potentieel om de prijzen te verlagen en bij te dragen tot de ontwikkeling van plattelandsgebieden.

Biomethaan is niet alleen goed voor het milieu - het levert ook economische voordelen op. Het productieproces omvat bijproducten, zoals meststoffen uit het digestaat die dure chemische meststoffen kunnen vervangen, en de kooldioxide die vooral in de voedingsindustrie wordt gebruikt.

Giandomenico Fioretti, IVECO hoofd alternatieve aandrijving Business Development, zegt: "Het evenement van vandaag is een bewijs van IVECO's geloof in biomethaan als een volwassen oplossing en zijn inzet voor het decarboniseren van transport. Het is een tastbaar bewijs dat Bio-LNG een operationeel en financieel rendabele oplossing is die vandaag beschikbaar is. Vandaag zien we een best practice in de energieketen waarbij alle spelers samenwerken om een succesvol biomethaan ecosysteem te ontwikkelen."

Alessandro Vagaggini, directeur Operations van GLS, zegt hierover: "Onze ambities op het gebied van duurzaamheid worden ondersteund door de gezamenlijke inspanningen van vele onderdelen van ons bedrijf. Dit initiatief benadrukt echt onze inzet: we steunen voertuigen die op LNG rijden en we zijn nu in staat om ze te voorzien van Bio-LNG dat volledig aan onze verwachtingen voldoet."

Andrea Bosi, Key Account Manager bij Vulcangas, benadrukte: "De energie-industrie maakt een ongekende periode in de geschiedenis door. Vandaag neemt Bio-LNG een strategische positie in binnen de transportketen. Als schone brandstof die de totale CO2-uitstoot verlaagt, is het de beste optie om het vervoer koolstofvrij te maken en ons te bevrijden van onze energieafhankelijkheid."

IVECO S-WAY LNG-trucks uit de groene vloot van de transportbedrijven Gruppo D'Innocenti, T&T.I, Canguro en A&V waren te zien bij de opening van de fabriek.

Foto's

 • Wempe Transport
  Wempe Transport
 • Wempe Transport
  Wempe Transport
 • Jeco
  Jeco
 • J.Roeland
  post nl

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,986
Diesel1,890

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden