Clicky

 
Transport Online - Grens voor Nationale Hypotheek Garantie fors omhoog naar 405.000

Grens voor Nationale Hypotheek Garantie fors omhoog naar 405.000

Grens voor Nationale Hypotheek Garantie fors omhoog naar 405.000
11-10-2022 17:38 | Financieel | auteur ANP

UTRECHT - De grens voor een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) gaat komend jaar fors omhoog. Die stijgt met 50.000 euro waardoor kopers van woningen voortaan tot een bedrag van 405.000 euro daarvan gebruik kunnen maken.

De NHG zorgt ervoor dat woningkopers een lagere rente kunnen krijgen, maar biedt ook een vangnet voor het geval de huizenprijzen gaan dalen. Die biedt namelijk de garantie dat huizenkopers niet met een restschuld blijven zitten.

De laatste tijd was er al kritiek op de kostengrens van de NHG die met 355.000 euro te laag zou zijn. Vereniging Eigen Huis wees er deze zomer op dat de gemiddelde verkoopprijs van huizen in het tweede kwartaal 447.000 euro was. De NHG-grens zou daarom naar 440.000 euro moeten. In het derde kwartaal daalden de huizenprijzen overigens, maakte makelaarsvereniging NVM onlangs bekend.

"De stijging is echt nodig", zegt NHG-directeur Carla Muters. "Mensen sluiten door de sterk gestegen huizenprijzen een steeds hogere hypotheek af om een huis te kopen. Wij willen er zijn als die groep te maken krijgt met arbeidsongeschiktheid, te hoge woonlasten, echtscheiding of andere problemen. Dat vangnet wordt door een verhoogde kostengrens voor een grote groep beschikbaar."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,943
Diesel1,916

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions

Verkeersinformatie


    Actuele wachttijd Eurotunnel


    Andere Europese Landen


    Overige Verkeersinformatie

    Rijverboden