Clicky


Nederlandse vrachtwagen kantelt in Duitse Meppen, chauffeur zwaargewond, 100 varkens dood

Nederlandse vrachtwagen kantelt in Duitse Meppen, chauffeur zwaargewond, 100 varkens dood [+foto]
11-10-2022 17:33 | Ongevallen | auteur Redactie

MEPPEN - Een chauffeur van een Nederlands transportbedrijf is dinsdagochtend in het Duitse Meppen zwaargewond geraakt toen hij met zijn vrachtwagencombinatie kantelde. Bij het nemen van de bocht verloor de chauffeur vermoedelijk de macht over het stuur en kantelde. De chauffeur raakte bekneld in de cabine. Zo'n 100 van de 195 varkens lieten het leven als gevolg van de aanrijding.

Het ongeval gebeurde dinsdaochtend rond 10:15 uur op de B402 ter hoogte van Bokeloh (gemeente Meppen). De chauffeur verloor de macht over het stuur toen hij rijdend in de richting van Haselunne een scherpe bocht nam bij de afslag Appeldorn.

De chauffeur is met spoed door een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De aard van de verwondingen zijn niet bekend. Volgens het persbericht van de politie raakte de chauffeur levensgevaarlijk gewond.

De hulpdiensten hebben de varkens die na het kantelen van de vrachtwagen op straat liepen bijeen gedreven en gevangen. Een andere vrachtwagen heeft de varkens weer geladen en verder vervoerd. Een veearts heeft de dieren beoordeeld. De varkens die een te ernstig letsel hadden zijn ter plaatse uit hun lijden verlost.

De B402 is terhoogte van Bokeloh is een groot deel van de dag wegens berging en herstelwerkzaamheden afgesloten geweest.