Clicky


Verdachte in Almere aangehouden voor moord en handel in cocaïne

Verdachte in Almere aangehouden voor moord en handel in cocaïne
11-10-2022 14:37 | Misdaad | auteur Redactie

ALMERE - De Dienst Speciale Interventies van de Landelijke Eenheid heeft dinsdagochtend een 53-jarige man aangehouden in Almere. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij twee liquidaties in 2019 in Amsterdam en op Curaçao. Hierbij werden de oud profvoetballers Kelvin Maynard en Genciël Feller doodgeschoten.

De man wordt ook verdacht van grootschalige handel in cocaïne. De Dienst Landelijke Recherche van de Landelijke Eenheid doet het onderzoek naar de aangehouden man. Dit gebeurt onder het gezag van het Landelijk Parket van het Openbaar Ministerie.

De politie hield de man aan in een woning in Almere en deed, onder leiding van de rechter-commissaris, zoekingen op, tot nu toe, in ieder geval zeven verschillende locaties. Zo zocht de politie in woningen, een hotelkamer en een bedrijf in Amsterdam, Almere en Rotterdam, Diemen. De politie zocht onder andere naar gegevensdragers en administratie.

De man is ingesloten voor verhoor en wordt vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris in Rotterdam, meldt de politie.