Clicky


Ferrari wint in hoger beroep zaak tegen Kitcar

Ferrari wint in hoger beroep zaak tegen Kitcar
11-10-2022 12:09 | Auto | auteur Redactie

DEN HAAG - Met de ‘Kitcar’ is inbreuk gemaakt op de merkrechten en auteursrechten van Ferrari. Dat heeft het gerechtshof Den Haag vandaag beslist. De ‘Kitcar’ mag niet verkocht worden.

Ferrari heeft een zaak aanhangig gemaakt over een door de eenmanszaak Kitcar Collection te koop aangeboden (zelfbouw)auto of ‘Kitcar’. Ferrari verwijt de gedaagde dat hij een ‘Kitcar’ te koop heeft aangeboden waarmee inbreuk wordt gemaakt op de merk- en auteursrechten van Ferrari. Ferrari heeft gevorderd om de eenmanszaak te bevelen die inbreuken te staken en verschillende nevenvorderingen ingediend, o.a. om de auto te vernietigen.

De rechtbank heeft wel inbreuk op de merken, maar geen inbreuk op de auteursrechten aangenomen en de nevenvorderingen deels toegewezen. De vordering tot vernietiging is afgewezen.

Het Haagse hof is van oordeel dat inbreuk is gemaakt op de merkrechten en op de auteursrechten en wijst de gevorderde bevelen om die inbreuken te staken toe. Het hof wijst de gevorderde vernietiging gedeeltelijk toe.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 5 juni t/m zondag 11 juni

Alle Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,965
Diesel1,651

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions