Clicky


Nieuwe bandlossers voor H. Quik & Zonen bv uit Hedel

Nieuwe bandlossers voor H. Quik & Zonen bv uit Hedel
12-04-2012 14:32 | Trailerbouwers | auteur de redactie
H.W. van der Peet & Zn uit Nieuwkoop heeft de eerste van een serie van drie bandlossers afgeleverd aan aardappelgroothandel H. Quik & Zonen B.V. Eerder heeft van der Peet al drie bandlosser trailers geleverd aan Quikly Best-sellers, de verwerkende tak van het familiebedrijf.

De keuze van de familie Quik om voor bandlossers van van der Peet te kiezen is "omdat ze bij de Firma van der Peet dezelfde doelstelling hebben als bij ons: het leveren van een uitmuntende kwaliteit, een goede service en goed luisteren naar de wensen en eisen van de klant", aldus Gerrit Oomen, directeure van H. Quik & Zonen.

Familiebedrijf Quik is al 80 jaar een even betrouwbare als innovatieve partner van internationale retailers en groothandels, verwerkers, business to business- en foodservicebedrijven. H. Quik & Zonen b.v. is actief in het wassen en verpakken van ongeschilde aardappelen in elke gewenste verpakking, terwijl Quickly Best-sellers b.v. aardappelproducten maakt in vele varianten, zowel voorgekookt als voorgebakken.

Quickly Trans verzorgt voor beide bedrijven het transport van zowel de aanvoer in bulk als de afvoer van verpakte , al dan niet gekoelde produkten. Als de 3 nieuwe bandlossers zijn afgeleverd worden de aardappels met in totaal 14 bandlossers aangevoerd. Daarnaast beschikt het bedrijf over enkele schuifzeiltrailers om aardappels die in kisten opgeslagen zijn te vervoeren. De afvoer van de producten gebeurt met geïsoleerde (koel)trailers.



De door H.W. van der Peet & Zn geproduceerde bandlossers hebben een inhoud van 51 kub hetgeen neer komt op ca. 35.000 kg aardappelen. De constructie is van aluminium en zowel de wanden als de vloer zijn van slijtvast kunststof wat de voedselveiligheid garandeert.

De wanden zijn uitgevoerd in 50 mm dikke geïsoleerde panelen om zowel bij vorst als bij extreme warmte de aardappelen in een optimale conditie vanuit de opslag naar de verwerking te brengen.

De bandlossers zijn uitgevoerd met 3 starre assen, waarvan de voorste as een automatische lift as is. Dit om bandenslijtage bij lege kilometers te vermijden. Om het toch al minimale leeggewicht nog verder naar beneden te brengen zijn de velgen in aluminium uitgevoerd.

De schitterende reclame op de wanden is tevens verzorgd door H.W. van der Peet & Zn.