Clicky

 
Transport Online - Erdogan en Poetin ontmoeten elkaar deze week in Kazachstan

Erdogan en Poetin ontmoeten elkaar deze week in Kazachstan

Erdogan en Poetin ontmoeten elkaar deze week in Kazachstan
11-10-2022 10:36 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP/AFP

ANKARA - De Turkse president Recep Tayyip Erdogan ontmoet deze week zijn Russische ambtgenoot Vladimir Poetin in de marge van een regionale top in Kazachstan. Dat gebeurt volgens een Turkse functionaris op woensdag, het Kremlin spreekt over donderdag.

Het overleg gaat volgens het Kremlin over Oekraïne en de banden tussen de landen onderling. De zegsman zei afgelopen week dat Erdogan en Poetin elkaar in Kazachstan mogelijk zouden spreken over een Turks voorstel om te bemiddelen tussen Rusland en het Westen.

De twee zagen elkaar vorige maand nog aan de zijlijn van een regionale top in Oezbekistan. Erdogan probeert Poetin en de Oekraïense president Volodimir Zelenski bij elkaar te krijgen voor nieuwe vredesonderhandelingen, maar beide leiders lijken daar door de steeds verdere escalatie van het conflict tussen hun landen geen interesse in te hebben. Turkije heeft dinsdag opnieuw opgeroepen tot een wapenstilstand tussen Oekraïne en Rusland.

Bemiddelaar

Turkije probeert sinds de Russische invasie in Oekraïne een bemiddelende rol te vervullen. De regering in Ankara onderhoudt goede banden met zowel Rusland als Oekraïne. Ankara steunt Oekraïne in de oorlog, maar doet niet mee met de zware sancties tegen Rusland. Eerder kwam met hulp van Turkije en de Verenigde Naties een graandeal tussen de strijdende partijen tot stand.

De Kazachse hoofdstad Astana staat woensdag en donderdag in het teken van een bijeenkomst van de overleggroep CICA, waar 26 Aziatische landen en één Afrikaans land (Egypte) lid van zijn.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,924
Diesel1,726

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions