Clicky

 
Transport Online - Mallorcaverdachte Lukas O. aangehouden voor cybercrime

Mallorcaverdachte Lukas O. aangehouden voor cybercrime

Mallorcaverdachte Lukas O. aangehouden voor cybercrime
11-10-2022 10:08 | Binnenland | auteur ANP

LELYSTAD - Lukas O. uit Hilversum, een van de verdachten in de Mallorcazaak, is in maart dit jaar aangehouden in een onderzoek naar cybercrime. Zijn advocaat Joost Vedder bevestigt dinsdag berichtgeving van NU.nl hierover.

Het vermoeden van politie en justitie is dat O. (19) gekraakte accounts van de webshops Zalando en bol.com doorverkoopt aan derden, al wil de advocaat daar niets over zeggen. O. communiceerde volgens NU.nl via Telegram over de gebeurtenissen op Mallorca met een medeverdachte in het onderzoek naar cybercrime. Die onderschepte communicatie is opgenomen in het dossier van de Mallorcazaak, zegt de raadsman.

Het onderzoek naar cybercrime loopt nog, zegt een woordvoerster van het OM Oost-Nederland. Het is nog niet bekend of O. ook voor cybercrime voor de rechter moet komen.

In de Mallorcazaak wordt O. met vijf anderen verdacht van een poging tot doodslag bij café De Zaak in El Arenal, een incident dat in de uitgaansnacht van 14 juli 2021 voorafging aan de fatale mishandeling van Carlo Heuvelman verderop op de boulevard. O. staat daarnaast terecht voor openlijk geweld bij café De Bierexpress tegen de groep van Heuvelman. O. beriep zich vorige week als enige van alle negen verdachten op zijn zwijgrecht nadat zijn goede vriend Martijn T. in de rechtbank was aangehouden voor meineed. Die kwam de volgende dag weer vrij.

Dinsdagochtend kwam O. opnieuw naar de rechtbank in Lelystad om over zijn persoonlijke omstandigheden te praten. Daar wilde de hbo-student niets vertellen over zijn aanhouding in het onderzoek naar cybercrime. Hij wacht volgens zijn advocaat af wat het OM gaat doen.

In de Mallorcazaak heeft de reclassering gerapporteerd dat O. weinig gevoelens van spijt laat zien en nauwelijks empathie toont naar de slachtoffers. O. ontkent dat en zegt wel degelijk mee te leven met de nabestaanden, maar de onverschilligheid blijkt volgens de rechtbank ook uit de chatberichten. "Daaruit lijkt niet erg te spreken dat je er erg mee zit wat er op Mallorca is gebeurd", aldus de rechtbankvoorzitter.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,932
Diesel1,902

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden