Clicky

 
Transport Online - Stijging Nederlandse huizenprijzen in top vijf Europese Unie

Stijging Nederlandse huizenprijzen in top vijf Europese Unie

Stijging Nederlandse huizenprijzen in top vijf Europese Unie
11-10-2022 09:12 | Financieel | auteur Redactie | Esther van der Wal

DEN HAAG - De huizenprijzen waren in het tweede kwartaal van 2022 18,2 procent hoger dan een jaar eerder. Daarmee staat Nederland nog altijd in de top vijf landen met de grootste stijging van de huizenprijzen in de Europese Unie. Dit blijkt uit nieuwe cijfers van het CBS, het Kadaster en Eurostat.

In de huizenprijsindex zijn de transactieprijzen van zowel nieuwbouw- als bestaande koopwoningen meegenomen. Gemiddeld zijn de huizenprijzen in de Europese Unie in het tweede kwartaal van 2022 gestegen met bijna 10 procent. Na Estland (+27 procent), Tsjechië (+23 procent), Hongarije (+23 procent) en Litouwen (+22 procent) stegen de huizenprijzen het hardst in Nederland.

Prijzen nieuwbouwkoopwoningen 16,9 procent hoger

In het tweede kwartaal van 2022 was de transactieprijs van een nieuwbouwkoopwoning gemiddeld 16,9 procent hoger dan in hetzelfde kwartaal een jaar eerder. Hiermee kwam ook voor het eerst de gemiddelde verkoopprijs van een nieuwbouwkoopwoning uit boven de half miljoen euro.

De prijs van een bestaande koopwoning was gemiddeld 18,4 procent hoger. Daarmee was de stijging minder hoog dan in het eerste kwartaal van 2022 toen deze nog boven de 20 procent uitkwam.

Minder transacties koopwoningen in het tweede kwartaal

In het tweede kwartaal van 2022 werden ruim 47 duizend bestaande koopwoningen verkocht. Dit is een daling van 10,2 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal een jaar eerder, maar 7,9 procent meer dan in het eerste kwartaal van 2022.

Met bijna 8 duizend transacties is het aantal verkochte nieuwbouwkoopwoningen met 13,8 procent afgenomen ten opzichte van een jaar eerder. In totaal zijn er in het tweede kwartaal 10,7 procent minder woningen verkocht. Dit is het vijfde kwartaal op rij dat het totaal aantal transacties afneemt ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,946
Diesel1,753

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions