Clicky


Woningen ontruimd in Scheveningen door grote brand in stomerij

Woningen ontruimd in Scheveningen door grote brand in stomerij
10-10-2022 23:52 | Binnenland | auteur ANP

SCHEVENINGEN - Door een uitslaande brand in een wasserij/stomerij in de Stevinstraat in Scheveningen zijn omliggende woningen ontruimd, meldt de brandweer. De brand is inmiddels onder controle, de brandweer blust nu nog na in de stomerij en de woning er direct boven. De andere omliggende woningen worden gecontroleerd en geventileerd.

De brand ontstond rond 21.00 uur op de begane grond van een pand in een woonwijk, waar de stomerij zit. De oorzaak is nog onduidelijk. Om te voorkomen dat de brand zich uitbreidt, heeft de brandweer opgeschaald. Meerdere eenheden zijn ter plaatse om de brand te bestrijden. De brand is niet overgeslagen naar andere panden, aldus de woordvoerder van de brandweer.

Bewoners van vijf omliggende woningen moesten uit voorzorg hun huis verlaten. De brandweerzegsman kon niet zeggen hoeveel mensen hun huis uit moesten.

De woning boven de stomerij is zwaar beschadigd geraakt en "vooralsnog onbewoonbaar", aldus de brandweer. De andere ontruimde woningen worden naar verwachting in de loop van de avond vrijgegeven.

Twee agenten zijn door ambulancepersoneel gecontroleerd na het inademen van rook, toen zij een bewoner in veiligheid brachten.