Clicky


Websites Amerikaanse luchthavens kort offline na cyberaanval

Websites Amerikaanse luchthavens kort offline na cyberaanval
10-10-2022 20:05 | Buitenland | auteur ANP/AFP

NEW YORK - De websites van een aantal grote Amerikaanse luchthavens gingen maandag korte tijd op zwart na een cyberaanval door een pro-Russische hackersgroep. De ddos-aanvallen troffen websites van luchthavens in verschillende grote steden waaronder Atlanta, Chicago, Los Angeles, New York, Phoenix en St Louis.

Bij een ddos-aanval wordt een website offline gehaald door hem te overspoelen met data. De luchthavenwebsites waren het doelwit nadat de pro-Russische hackersgroep KillNet een lijst van sites had gepubliceerd. De groep riep zijn volgelingen op deze aan te vallen. De aanvallen troffen alleen de publieke websites van de luchthavens. Deze verstrekken vlucht- en dienstinformatie en hebben geen invloed op de activiteiten.

KillNet heeft vorige week de verantwoordelijkheid opgeëist voor aanvallen op een aantal websites van de Amerikaanse overheid. Het collectief heeft het gemunt op andere landen die zich verzetten tegen de Russische invasie in Oekraïne. Het Amerikaanse Cybersecurity and Infrastructure Security Agency (CISA) gaf niet direct commentaar.