Clicky


84-jarige vrachtwagenchauffeur rijdt twee keer door rood en met ongezekerde lading

84-jarige vrachtwagenchauffeur rijdt twee keer door rood en met ongezekerde lading [+foto]
10-10-2022 15:01 | Overtredingen | auteur Redactie

HAMM-MITTE - Vorige week woensdag vonden politieagenten 24 ton ongezekerde koperdraad op de trailer van een vrachtwagen in het Duitse Hamm-Mitte.

Rond 11.00 uur waarschuwde een getuige de politie: ze reed in westelijke richting op de Wilhelmstrasse. Voor haar reed een vrachtwagen, die al twee keer door rood zou hebben gereden. Ze volgde het voertuig naar een bedrijventerrein aan de August-Thyssen-Strasse, waar de politie slechts enkele minuten later arriveerde.

De agenten controleerden de 84-jarige chauffeur en de vrachtwagen.Toen ze het dekzeil van de trailer opentrokken, vonden ze de opgestelde en niet-gezekerde rollen koperdraad.

Tegen de 84-jarige Duitse chauffeur is een administratief proces-verbaal opgemaakt vanwege het rijden door rood licht. Hij kan rekenen op een boete van 250 euro, een maand rijverbod en twee punten op zijn rijbewijs.

Het niet zekeren van de lading heeft ook gevolgen: zowel de chauffeur als de eigenaar van de vrachtwagen hangt een boete van zo'n 120 euro en elk een punt voor het overtreden van de ladingzekering boven het hoofd.