Clicky

 
Transport Online - TLN: geen signalen van problemen Nederlandse vrachtwagens in Frankrijk

TLN: geen signalen van problemen Nederlandse vrachtwagens in Frankrijk

TLN: geen signalen van problemen Nederlandse vrachtwagens in Frankrijk
10-10-2022 12:03 | Transport | auteur Redactie

ZOETERMEER - Transport en Logistiek Nederland (TLN) heeft nog geen signalen ontvangen van transportbedrijven over problemen voor Nederlandse vrachtwagens door de brandstoftekorten in Frankrijk. Dat zei een woordvoerder van TLN. Vanwege stakingen bij Franse raffinaderijen hebben veel pompstations in het land geen brandstof meer. Nederlandse automobilisten zijn al gestrand in Frankrijk met een lege tank.

De woordvoerder wijst op de zeer grote brandstoftanks van vrachtwagens, waardoor ze een grotere actieradius hebben. Ook kunnen vrachtwagens extra tanken in Nederland, België en Luxemburg voordat ze de Franse grens overgaan. De zegsman van TLN stelde verder dat de grote bulk van het Nederlandse vrachtvervoer naar België, Duitsland en het noorden van Frankrijk gaat en maar een beperkt deel naar het zuiden van Frankrijk.

De TLN-woordvoerder zei dat lokale transporteurs in Frankrijk wel last kunnen krijgen van de brandstoftekorten. De Franse overheid is bezig brandstof uit de strategische voorraden naar pompstations te brengen.

Foto's

  • J.Roeland
    SCHENK
  • J.Roeland
    SCHENK

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,986
Diesel1,890

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden