Clicky

 
Transport Online - Raketaanvallen op Oekraïense steden, doden en gewonden in Kiev

Raketaanvallen op Oekraïense steden, doden en gewonden in Kiev

Raketaanvallen op Oekraïense steden, doden en gewonden in Kiev
10-10-2022 09:24 | Buitenland | auteur ANP/RTR/AFP

KIEV - In Oekraïense steden verspreid over het hele land zijn raketaanvallen geweest, volgens de Oekraïense president Volodimir Zelenski. In de hoofdstad Kiev zijn er doden en gewonden. Zelenski roept mensen op om voorlopig binnen te blijven. Het is nog niet duidelijk hoeveel slachtoffers er zijn. Het zijn de eerste aanvallen op de Oekraïense hoofdstad sinds juni.

De metro kan weer als schuilplaats worden ingezet, meldden plaatselijke media. De eerste explosies waren in het centrum van de stad kort na 08.00 uur lokale tijd te horen, aldus burgemeester Vitali Klitsjko en journalisten die in Kiev aanwezig zijn. Een functionaris van het ministerie van Binnenlandse Zaken twitterde dat er een raket is ingeslagen in de buurt van het hoofdkwartier van de Oekraïense geheime dienst en het kantoor van president Zelenski.

Enkele minuten voor de knallen zou het luchtalarm zijn afgegaan in het hele land. Ook in andere steden zijn explosies gemeld, met name in Dnipro, Lviv, Ternopil en Zaporizje. Er zouden bombardementen zijn in meer dan twintig provincies, volgens Kiev.

De explosies komen twee dagen na een grote ontploffing bij de Krimbrug, die het schiereiland de Krim met Rusland verbindt. Het Kremlin geeft Oekraïne daar de schuld van, dus zou een aanval op de hoofdstad mogelijk een vergelding kunnen zijn. President Vladimir Poetin vergadert maandag met zijn veiligheidsraad over de aanslag op de brug.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,968
Diesel1,869

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden