Clicky


Smartphone als boordcomputer in de vrachtwagen

Smartphone als boordcomputer in de vrachtwagen
11-04-2012 11:23 | Bedrijfsnieuws | auteur de redactie
Een gewone smartphone, voorzien van de door LogiVisi ontwikkelde LoGiApp™, meer is niet nodig om een vrachtwagen te voorzien van een volwaardige boordcomputer, met alle mogelijke functies. Vanaf vandaag wordt het volledige wagenpark van GVT Transport te Tilburg (ruim 150 voertuigen) voorzien van deze revolutionaire oplossing.

LoGiApp™ maakt de inbouw van dure hardware voor een boordcomputer in een vrachtwagen voortaan overbodig. "Als je de software hebt, dan heb je meteen ook een 100% boordcomputer", zegt directeur Stan Hamers van GVT. "In deze tijd, waarin de tablets en smartphones je om de oren vliegen, is het ook niet meer logisch en rendabel om dure hardware in te laten bouwen. Als transportondernemer kunnen we nu voortaan zelf bepalen voor welk androidapparaat we kiezen. Dat kan een tablet zijn, maar ook een eenvoudige smartphone. Afgezet tegen de aanschafkosten van de hardware van een traditionele boordcomputer, levert ons dat een grote besparing op."

Extra belangrijke overweging voor GVT om te kiezen voor LoGiApp™ is, volgens Stan Hamers, de eenvoudige mogelijkheid die de app biedt om charters te integreren in het totale proces. ‘Vroeger moesten charters daarvoor dezelfde dure hardware in hun voertuigen laten inbouwen als wij, maar nu hoeven ze alleen maar een android telefoon te kopen en daarop LoGiApp™ te installeren.’

150 voertuigen voorzien van smartphone + LoGiApp™
GVT kiest voor installatie van LoGiApp™ op Samsung smartphones, die direct gekoppeld zijn aan zowel CANbus als aan de tachograaf. In LoGiApp™ zijn alle denkbare communicatie- en registratiefuncties opgenomen en worden de relevante operationele activiteiten van het wagenpark en de chauffeurs vastgelegd.

Alle informatie wordt realtime geïntegreerd in de achterliggende systemen voor planning, transportmanagement en klantencontacten. Zaken als ritregistratie, urenregistratie, rijstijlmonitoring en trailer-/aanhangwagenregistratie zijn meteen voorhanden. LoGiApp™ heeft hiervoor koppelingen met de meest gangbare TMS- en planningsoftware. Met de gegevens kan de transportondernemer alle operationele processen direct aansturen en (bijvoorbeeld) de klanten continu voorzien van track & trace informatie.

Extra mogelijkheden door smartphonefuncties
Door de combinatie met de mogelijkheden van de smartphone, kunnen diverse extra features worden benut en toegepast in LoGiApp™. Zo is het mogelijk om goederen te scannen via de barcodescanner en kan eventuele schade ter plekke worden gefotografeerd en opgeslagen.

LoGiApp™ kent een modulaire opbouw, waardoor alle functies naar behoefte kunnen worden ingezet. De logische, eenvoudige structuur stelt iedereen in staat om de app snel en doeltreffend te gaan gebruiken.

Zeer betaalbare oplossing
"Met LoGiApp™ heeft GVT gekozen voor een revolutionaire ontwikkeling in de transportwereld’, stelt Stan Hamers. ‘Het is voor ons een snelle, betaalbare oplossing op het gebied van track & trace, met alle functionaliteiten van een volwaardige boordcomputer, in één enkele app. Te gebruiken op'‘gewone' consumentenelektronica: efficiënt, effectief en gebruiksvriendelijk.

Behalve op de inbouwkosten, levert LoGiApp™ GVT ook een besparing op in de gebruikskosten. Deze worden namelijk berekend per kalenderdag. Wordt LoGiApp™ een dag niet gebruikt, dan hoeven we er ook niet voor te betalen."