Clicky

 
Transport Online - Poetin: Oekraïense geheime dienst zat achter explosie Krimbrug

Poetin: Oekraïense geheime dienst zat achter explosie Krimbrug

Poetin: Oekraïense geheime dienst zat achter explosie Krimbrug
09-10-2022 20:20 | Buitenland | auteur ANP/AFP/RTR

MOSKOU - De Russische president Vladimir Poetin geeft de Oekraïense geheime dienst de schuld van de enorme explosie die zaterdag fikse schade veroorzaakte aan de Krimbrug, de enige vaste verbinding tussen Rusland en het door de Russen geannexeerde schiereiland de Krim. De president baseert zijn conclusie op het werk van een speciale onderzoekscommissie die de explosie onderzocht heeft en spreekt van een "terroristische daad".

Zaterdag stelde Oekraïne nog dat de Russen waarschijnlijk zelf achter het opblazen van de Krimbrug zitten. Het zou het resultaat zijn geweest van een interne machtsstrijd in Moskou, suggereerde het kantoor van de Oekraïense president Volodimir Zelenski. "Opgemerkt moet worden dat de ontplofte vrachtwagen, volgens alle aanwijzingen, de brug vanuit Russische kant is opgereden. Het is dus in Rusland waar de antwoorden moeten worden gezocht", zei een adviseur van Zelenski.

Eerder zei Rusland dat de explosie was veroorzaakt door een bom in een vrachtauto en dat de eigenaar van deze wagen uit Rusland kwam. Door de ontploffing stortte een deel van de verkeersbrug in, maar inmiddels is het verkeer weer hervat op het rijdek dat niet is beschadigd. Ook treinen op de ernaast liggende spoorbrug rijden weer.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,995
Diesel1,910

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden