Clicky

 
Transport Online - Rusland: zeker drie doden door explosie en brand op Krimbrug

Rusland: zeker drie doden door explosie en brand op Krimbrug

Rusland: zeker drie doden door explosie en brand op Krimbrug
08-10-2022 14:37 | Weer en Verkeer | auteur ANP/RTR

KIEV - Door de explosie en daaropvolgende brand op de brug die de Krim met het Russische vasteland verbindt, zijn zaterdag zeker drie doden gevallen, meldt Rusland.

De brand zou zijn veroorzaakt door een bom die in een vrachtwagen ontplofte. Hierdoor vlogen zeven benzinetanks in een treinstel op de naastgelegen spoorweg in brand.

"Het gaat vermoedelijk om passagiers van een auto die nabij de vrachtwagen reed. De lichamen van twee slachtoffers, een man en een vrouw, zijn al uit het water gehaald en hun identiteit is vastgesteld", zeggen Russische onderzoekers. Ook de identiteit van de eigenaar van de vrachtwagen is bekend. Het gaat om iemand uit de regio Krasnodar in het zuiden van Rusland. De woning van de eigenaar wordt doorzocht.

Verbindingsweg

Een deel van de enige verbindingsweg per land tussen Rusland en de Krim werd door de explosie verwoest. Volgens het Russische nationaal comité voor terrorismebestrijding zijn twee delen van het wegdek aan één kant ingestort, maar de boog die de brug overspant zou niet beschadigd zijn. Ook zou de rijbaan in tegengestelde richting nog intact zijn.

Vanwege de brand werd de brug afgesloten voor verkeer. Het Russische persbureau Interfax meldt dat het deel van de weg dat nog intact is zaterdag om 20.00 uur (lokale tijd) wordt heropend.

Verantwoordelijkheid

De brug over de straat van Kertsj werd in 2018, vier jaar na de annexatie van de Krim, ingehuldigd door de Russische president Vladimir Poetin. Tijdens de oorlog wordt de brug veelal gebruikt voor de militaire bevoorrading van soldaten in Oekraïne.

Poetin is ingelicht over de brand. Hij heeft een commissie de opdracht gegeven om strafrechtelijk onderzoek te doen. Moskou heeft beloofd om de daders op te sporen.

Kiev heeft officieel nog geen verantwoordelijkheid genomen voor de explosie. Wel hebben meerdere adviseurs van president Volodimir Zelenski gehint op betrokkenheid van Oekraïne.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,986
Diesel1,890

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden