Clicky


Overtreders beboet tijdens integrale controle in Rucphen en Oudenbosch

Overtreders beboet tijdens integrale controle in Rucphen en Oudenbosch
07-10-2022 14:37 | Binnenland | auteur Redactie

RUCPHEN/OUDENBOSCH - Agenten, gemeentelijke handhavers en medewerkers van de Belastingdienst hebben afgelopen donderdag gezamenlijk een verkeerscontrole gehouden. In totaal zijn 25 overtreders op de bon gegaan.

De Belastingdienst heeft voor ruim 9300 euro aan openstaande belastingschulden geïnd en twee voertuigen in beslag genomen en gaat op basis van informatie nog meerdere vervolgonderzoeken doen.

Agenten en BOA’s schreven tijdens de controle in Rucphen tussen 14.30 uur en 17.30 uur in totaal 12 bekeuringen uit voor niet tonen rijbewijs of kenteken, het negeren van geslotenverklaring, mobiele telefoon vasthouden en rijden zonder verzekering. Eén bromfiets bleek na een test 109 km per uur te kunnen rijden. Dat levert een bekeuring en een WOK-melding op. Dit betekent dat er een keuring bij de RDW moet plaatsvinden. 

De controle op de Vaartweg in Oudenbosch was tussen 19.00 uur en 22.00 uur. 13 weggebruikers waren in overtreding en ontvangen een boete voor niet tonen rijbewijs of kentekenbewijs, niet voeren fietsverlichting, mobiele telefoon vasthouden, geen voorrang verlenen en rijden zonder rijbewijs. De auto van een van deze bestuurders is in beslag genomen omdat het al de derde keer was dat hij werd betrapt op rijden zonder rijbewijs, meldt de politie.