Clicky

 
Transport Online - FNV: Uiterst teleurstellende voorstellen TLN/VVT tijdens derde onderhandelingsronde cao

FNV: Uiterst teleurstellende voorstellen TLN/VVT tijdens derde onderhandelingsronde cao

FNV: Uiterst teleurstellende voorstellen TLN/VVT tijdens derde onderhandelingsronde cao
07-10-2022 11:25 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie

UTRECHT - Op 6 oktober voerden de vakbonden de derde onderhandelingsronde voor de cao met de werkgeversorganisaties. "Bij aanvang van de onderhandelingen hebben we weer aan de werkgevers duidelijk gemaakt dat we aanzienlijk betere tegenvoorstellen verwachten. Hoewel werkgevers TLN/VVT blijven aangeven op korte termijn een cao te willen afsluiten, blijkt daar uit hun tegenvoorstellen weinig van", aldus FNV Transport & Logistiek na afloop van de onderhandelingen van donderdag 6 oktober.

"Alles bij elkaar willen werkgevers een iets hogere loonsverhoging (5,5 procent) afspreken en een gedeeltelijke reiskostenvergoeding. Daarnaast ook een aantal tegenvoorstellen die wat ons betreft te vaag zijn en/of op de lange baan worden geschoven."

Alle vakbonden hebben aan de onderhandelingstafel laten weten dat de tegenvoorstellen ver onder de maat zijn en dat verder onderhandelen alleen zin heeft als er aanzienlijk betere voorstellen komen. Werkgevers gaan daarover in gesprek met hun achterban.

FNV Transport & Logistiek gaat de komende periode gebruiken om met hun achterban te spreken. Op 14 oktober staat het volgende cao-overleg gepland. Een overleg wat volgens FNV Transport & Logistiek alleen zin heeft als werkgevers wel met aanzienlijk betere voorstellen komen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,000
Diesel1,924

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden