Clicky

 
Transport Online - Verstappen moet Mercedes voor zich dulden op nat Suzuka

Verstappen moet Mercedes voor zich dulden op nat Suzuka

Verstappen moet Mercedes voor zich dulden op nat Suzuka
07-10-2022 10:45 | Sport | auteur ANP

SUZUKA - Max Verstappen heeft in de tweede vrije training van de Grote Prijs van Japan de derde tijd genoteerd. Hij moest beide Mercedessen voor zich dulden. Vanwege de natte omstandigheden op het circuit van Suzuka brachten de coureurs veel tijd in de pits door tijdens de anderhalf uur durende training.

Verstappen kwam na ruim een half uur de baan op en reed in totaal 24 ronden, veel meer dan tijdens de veel nattere eerste training. Zijn snelste ronde (1.42,786) was 0,851 langzamer dan de Brit George Russell, die in zijn Mercedes het snelst was: 1.41,935. Lewis Hamilton, de ploeggenoot van Russell, klokte de tweede tijd: 1.42,170. Verstappens teamgenoot Sergio Pérez noteerde de vierde tijd (1.42,834).

Eerder op de dag kwam Verstappen in de eerste training 'slechts' tot de zesde tijd. Fernando Alonso was daarin het snelst, maar in de tweede oefensessie moest hij genoegen nemen met de zevende tijd.

Langer dan gebruikelijk

Mick Schumacher ontbrak tijdens de tweede training, omdat zijn auto schade opliep na de eerste training. Nicholas Latifi baarde opzien door in de tweede training een verkeerde bocht te nemen en op een stukje doodlopend asfalt terecht te komen.

De training duurde langer dan gebruikelijk, omdat er een bandentest op het programma stond. Die vond echter geen doorgang. Toch werd er vastgehouden aan de 90 minuten.

De race is zondag om 07.00 uur Nederlandse tijd. Verstappen kan zich in Suzuka verzekeren van zijn tweede wereldtitel op een rij. Zaterdag om 05.00 uur is eerst nog de derde vrije training, gevolgd door de kwalificatie om 08.00 uur.

Foto's

 • R. van Heur
  R. van Heur
 • R. van Heur
  R. van Heur
 • J.Roeland
  Wolter Koops
 • J.Roeland
  SCHAVEMAKER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,000
Diesel1,924

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden