Clicky

 Controle IJssel Delta Terminal door politie en douane

Controle IJssel Delta Terminal door politie en douane
06-10-2022 16:57 | Criminaliteit | auteur Redactie

KAMPEN - Vandaag, donderdag 6 oktober, controleren politie en douane de IJssel Delta Terminal in Kampen. De douane heeft een mobiele scanner meegebracht waarmee ze kan zien of er geen organische stoffen (zoals verdovende middelen) aanwezig zijn. Met de scanner kan de douane ook controleren of een leeg aangegeven container daadwerkelijk leeg is. Als er iets strafbaars wordt aangetroffen dan stelt de dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid een onderzoek in. De controle is een initiatief van de politie in Kampen.

Aanleiding voor de controle is een aantal verdachte situaties waarbij ook is ingebroken bij containers. “Er is veel aandacht voor de havens in Rotterdam en Antwerpen en dat kan zorgen voor een waterbedeffect. Criminelen kunnen ervoor kiezen om op een andere manier verboden stoffen of producten te vervoeren. Wij vinden het belangrijk dat de haven in Kampen veilig blijft. Zowel voor ondernemers als onze inwoners!”, vertelt Jeroen Druiven, wijkagent Ondermijning. 

Wat betekent dat?

Ook de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid dat ervaring heeft met het samen met de Douane controles uitvoeren op de containerterminals in Nederland sloot bij de controles aan. Tijdens de controles die duurde van 9 uur tot 15 uur werden geen strafbare feiten geconstateerd.

Wat levert het op?

“We vinden het belangrijk om zicht te hebben op wat er gebeurt in ons werkgebied, dat geldt dus ook voor de IJssel Delta Terminal We hebben goed contact met het bedrijf en we vinden het belangrijk om ook samen te werken met partijen als de douane en de Landelijke Eenheid. Iedereen heeft zijn eigen expertise en samen willen we voorkomen dat er ook in Kampen criminelen gebruik maken van de terminal”, besluit wijkagent Druiven.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Verkeersinformatie


  Actuele wachttijd Eurotunnel


  Andere Europese Landen


  Overige Verkeersinformatie

  Actuele Brandstofprijzen
  Euro952,103
  Diesel1,924

  Aangeleverd door UnitedConsumers

  Meer brandstofprijzen

  Truckoccasions

  Truckoccasions

  Geen advertenties gevonden

  meer truckoccasions