Clicky

 
Transport Online - Bouw nieuwe Energy HUB op DistriPark Dordrecht gestart

Bouw nieuwe Energy HUB op DistriPark Dordrecht gestart

Bouw nieuwe Energy HUB op DistriPark Dordrecht gestart
06-10-2022 16:53 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

DORDRECHT - DCB Energy is begonnen met de bouw van een Energy HUB op DistriPark Dordrecht. Bij de op- en afrit van het logistieke bedrijventerrein kunnen straks duurzame brandstoffen worden getankt. Naar verwachting is de locatie in begin 2023 gereed.

De duurzame Energy HUB op de logistieke hotspot DistriPark Dordrecht biedt verschillende brandstoffen aan, zoals: CNG+, LNG en synthetische diesel HVO100. Daarnaast komt er een laadplein waar zowel elektrische scooters, trucks als auto’s snel kunnen worden opgeladen. Snellaadpalen en de mogelijkheid om waterstof te tanken volgen later vanwege de beschikbaarheid van de benodigde materialen. De HUB is voorzien van een brede toegang, ruime opstelplaatsen, low & high speed tanken, zonnepanelen en camerabeveiliging. Ook komen er drie restaurants op het terrein.

De regionale werkgeversvereniging Werkgevers Drechtsteden stuurt via innovatietafels actief op economische ontwikkelingen waarbij bedrijven, organisaties, gemeenten en relevante stakeholders samen optrekken om nieuwe initiatieven vorm te geven en te realiseren. Mede daardoor is de Energy HUB tot stand gekomen en versterkt daarmee een grotere regionale ontwikkeling. De komst van de HUB in de regio past binnen het doel van de Drechtsteden om in 2050 energieneutraal te zijn en te stoppen met aardgas en fossiele brandstoffen, zoals benzine en diesel.

Wethouder Chris van Benschop: "Op een bedrijventerrein waar duurzaamheid een steeds grotere rol speelt, mag een Energy Hub niet ontbreken! De transitie naar een klimaatneutraal Dordrecht vraagt om alternatieve energie en brandstoffen. Op DistriPark Dordrecht wordt nu een mooie stap gezet."

DCB Energy heeft al zeven HUB’s als deze gebouwd door heel Nederland, waaronder op Schiphol en de Maasvlakte-Rt. In totaal worden zeventien HUB’s uitgerold. Het tanken van waterstof zal voor het eerst mogelijk zijn bij de HUB op Schiphol vanaf december dit jaar.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,935
Diesel1,909

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden