Clicky

 
Transport Online - Volvo gaat twintig zware elektrische trucks leveren aan Amazon

Volvo gaat twintig zware elektrische trucks leveren aan Amazon

Volvo gaat twintig zware elektrische trucks leveren aan Amazon
06-10-2022 11:28 | Nieuw Materieel | auteur Redactie

BEESD - Volvo Trucks zal tegen het einde van het jaar volledig elektrische zware vrachtwagens leveren aan Amazon in Duitsland. De twintig Volvo FH Electric zullen naar verwachting jaarlijks meer dan een miljoen wegkilometers afleggen, aangedreven door elektriciteit in plaats van diesel.

Zware vrachtwagens en andere bedrijfsvoertuigen zijn goed voor ongeveer 36 procent van de Duitse binnenlandse vervoersemissies, waardoor het koolstofvrij maken van het wegvervoer een belangrijke kwestie is die moet worden aangepakt.

"Grote spelers in de transportsector spelen een belangrijke rol bij het leiden van de inspanningen van de sector om zijn Co2-afdruk te verkleinen. Daarom ben ik blij dat Amazon met ons samenwerkt om hun uitstoot bij langere en zwaardere transporten te helpen verminderen," zegt Jessica Sandström, Senior Vice President Product Management bij Volvo Trucks.

Volvo Trucks begon in september van dit jaar met de serieproductie van zware elektrische trucks en de beschikbaarheid van elektrische trucks voor interstedelijk en regionaal vervoer is een belangrijke mijlpaal voor het decarboniseren van het wegvervoer.

"Wereldwijd hebben we nu zes elektrische vrachtwagenmodellen klaar voor bestelling en in serieproductie om te voldoen aan de toenemende vraag naar het decarboniseren van goederentransporten. Dit is een bemoedigende stap voorwaarts om de gevolgen van de klimaatverandering te beperken", aldus Jessica Sandström.

De elektrische versies van de belangrijkste productrange - de zware Volvo FH-, FM- en FMX-trucks - zullen een essentiële rol spelen bij het bereiken van Volvo's wereldwijde doelstelling dat in 2030 50 procent van alle nieuw verkochte Volvo-trucks batterij- of brandstofcelelektrisch zal zijn. Deze elektrische zware trucks kunnen een totaalgewicht van 44 ton aan. De FH, FM en FMX vertegenwoordigen tweederde van Volvo’s wereldwijde verkoop.

Voor Amazon zullen de trucks hun dieseltegenhangers vervangen en een sleutelrol spelen in elektrificatie-initiatieven door zijn transportketen.

"Amazon wil zijn vloot koolstofvrij maken, en de middle mile is een sector die moeilijk te ontmantelen is", legt Andreas Marschner, Vice President Transportation Services Europe bij Amazon, uit.

"Daarom is de opname van deze elektrische vrachtwagens van Volvo in ons wagenpark zo'n belangrijke mijlpaal. Wij hebben een van de snelst groeiende programma's voor de elektrificatie van commercieel vervoer en we blijven investeren en innoveren om pakketten te decarboniseren en emissieloos bij klanten af te leveren."

Foto's

 • Lelieveld Transport
  Lelieveld Transport
 • DHL
  DHL
 • CSE
  CSE
 • CSE
  CSE
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,995
Diesel1,910

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden