Clicky

 
Transport Online - Pilotenstaking bij Eurowings leidt tot veel geannuleerde vluchten

Pilotenstaking bij Eurowings leidt tot veel geannuleerde vluchten

Pilotenstaking bij Eurowings leidt tot veel geannuleerde vluchten
06-10-2022 11:20 | Buitenland | auteur ANP/DPA

FRANKFURT - Een pilotenstaking bij de Duitse luchtvaartmaatschappij Eurowings zorgt in Europa donderdag voor honderden geannuleerde vluchten. De budgetvlieger voert normaal zo'n vijfhonderd vluchten per dag uit en gaat ervan uit dat daarvan nu ongeveer de helft niet door kan gaan.

De impact verschilt wel per luchthaven. De vliegvelden van Mallorca, Stockholm of Praag, die vaak worden bediend door het Oostenrijkse Eurowings Europe, worden minder getroffen, terwijl er in het Duitse Düsseldorf waarschijnlijk 118 vluchten worden geannuleerd.

Pilotenvakbond Cockpit kondigde de actie eerder deze week aan. Door het werk neer te leggen proberen de piloten aan te dringen op onder meer extra vrije dagen en langere rusttijden. Hoeveel mensen er precies meedoen aan de staking is niet duidelijk.

Eurowings, een dochter van Lufthansa, vindt de eisen van de vakbond "buitensporig". Als Eurowings aan de eisen gehoor zou geven zou 20 procent van de vluchten financieel onhaalbaar worden, zo reageerde de onderneming onlangs. Ook zou het voortbestaan van het bedrijf dan in gevaar kunnen komen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,935
Diesel1,909

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden