Clicky

 
Transport Online - GLS Netherlands koopt kavel voor nieuw depot in Drachten

GLS Netherlands koopt kavel voor nieuw depot in Drachten

GLS Netherlands koopt kavel voor nieuw depot in Drachten
06-10-2022 10:47 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

UTRECHT - GLS Netherlands is gestart met de bouw van haar nieuwe depot op bedrijventerrein Azeven in Drachten. Het bedrijf heeft ambitieuze plannen met de nieuwe, moderne locatie, die op termijn het huidige depot in Groningen zal vervangen. Dankzij een grotere oppervlakte, gunstige ligging en een volledig geautomatiseerd sorteersysteem kan GLS Netherlands in de toekomst klanten in Friesland, Groningen en Drenthe beter bedienen.

Het nieuwe depot in Drachten heeft een centrale en gunstige ligging in de regio Noordoost-Nederland. GLS Netherlands ziet een stijging in pakketvolumes en verwacht dat deze in de toekomst verder toeneemt. Vanuit de Friese stad kan de organisatie sneller en efficiënter pakketten ontvangen en bezorgen en dus beter profiteren van deze groei.

De samenwerking met Gemeente Smallingerland was volgens Sietse Rienewerf, Districtmanager Oost bij GLS Netherlands, doorslaggevend: “De gemeente dacht goed met ons mee over de locatie en aanvoerroutes in het gebied. Ook hebben ze een snelle manier van werken. Dit waren voor ons uiteindelijk de doorslaggevende factoren om het depot te verplaatsen naar Drachten. Het is een fijn vooruitzicht om dichter bij onze verzenders en ontvangers te zitten.

Groen en modern

Het nieuwe depot in Drachten wordt niet alleen groter – met zo’n 80 deuren waar bestelwagens hun pakketten kunnen ophalen – vergeleken met het huidige depot in Groningen, maar ook een stuk moderner. Zo wordt het voorzien van een volledig geautomatiseerd sorteersysteem. Pakketten worden automatisch aangevoerd en gesorteerd. Ook weegt en meet het systeem de pakketten. De nieuwe locatie kan hierdoor meer pakketten verwerken in een kortere tijd.

De centrale ligging van het depot in Drachten vermindert niet alleen overbodige (trailer)kilometers, maar leent zich ook goed voor het elektrisch beleveren van meer steden in de regio. Ook wordt het volledig gasloze depot voorzien van zonnepanelen, warmtepompen en meer laadpalen voor elektrische bestelwagens. Zo streeft GLS Netherlands ernaar zo duurzaam mogelijk te bezorgen in Noordoost-Nederland.

Klaar voor peak season ‘23

De aanschaf van de kavel, een perceel van ongeveer 21.000 m2, is inmiddels afgerond. De bouw wordt geleid door bouwbedrijf Aan de Stegge dat eerder het GLS-depot in Wijchen bouwde. GLS Netherlands streeft ernaar om het depot in Drachten vanaf september 2023 in gebruik te nemen. Hierdoor is de nieuwe vestiging op tijd klaargestoomd voor peak season: de drukste periode van het jaar voor het bedrijf.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,935
Diesel1,909

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden