Clicky

 
Transport Online - 18 jaar cel en TBS voor doodsteken van partner

18 jaar cel en TBS voor doodsteken van partner

18 jaar cel en TBS voor doodsteken van partner
05-10-2022 16:42 | Misdaad | auteur Redactie

DORDRECHT - De rechtbank heeft vandaag een 33-jarige Rotterdammer veroordeeld voor de gruwelijke moord op zijn partner. De rechtbank legt 18 jaar cel op met TBS.

Vast is komen te staan dat hij het slachtoffer tientallen keren met een mes heeft gestoken. De kinderen van het slachtoffer, destijds 13 en 3 jaar oud, hebben gezien hoe hun moeder onder andere in haar gezicht, hoofd en hals werd gestoken en tevergeefs heeft geprobeerd te ontkomen.

De jonge kinderen van het slachtoffer hebben een posttraumatische stressstoornis opgelopen en zullen naar verwachting nog lange tijd grote psychische schade ondervinden van de weerzinwekkende gebeurtenis, waarvan zij ongewild getuige moesten zijn. Hun leven zal nooit meer hetzelfde zijn.

De officier van justitie ging uit van doodslag en eiste een celstraf van 12 jaar (met TBS). De rechtbank is echter van oordeel dat er hier sprake is geweest van moord. Tijdens het steken van zijn partner is de verdachte door de zoon van het slachtoffer gestoord. Die heeft een poging gedaan om de verdachte van het slachtoffer af te trekken.

De verdachte is toen opgehouden met steken en heeft de jongen gezegd dat hij dit niet moest doen en rustig moest blijven. Toen de jongen vervolgens naar de balkondeur liep om hulp te roepen heeft de verdachte dit nogmaals gezegd. 

Daarna is hij verder gegaan met steken, terwijl het slachtoffer nog leefde. Er is dus een moment geweest waarop de verdachte zich kon beraden en toen bewust de keuze heeft gemaakt door te gaan met steken, tot het slachtoffer niet meer ademende.

Foto's

  • J.Roeland
    KLG EUROPE
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,928
Diesel1,899

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden