Clicky

 
Transport Online - Koning bezoekt MMU op vliegbasis Eindhoven en maakt vlucht met tankvliegtuig

Koning bezoekt MMU op vliegbasis Eindhoven en maakt vlucht met tankvliegtuig

Koning bezoekt MMU op vliegbasis Eindhoven en maakt vlucht met tankvliegtuig
05-10-2022 16:42 | Algemeen | auteur Redactie

EINDHOVEN - Zijne Majesteit de Koning heeft woensdag 5 oktober een werkbezoek gebracht aan vliegbasis Eindhoven en de Multinational MRTT Unit (MMU) die daar gevestigd is. Deze multinationale eenheid is een internationale militaire samenwerking tussen Nederland, België, Luxemburg, Duitsland, Noorwegen en Tsjechië. De Koning vloog mee met een MRTT-tankvliegtuig voor een oefening boven de Waddenzee.

Vliegbasis Eindhoven ondersteunt bij crisisbeheersing, evacuaties, humanitaire missies en militaire operaties met strategisch en tactisch luchttransport, bijtanken in de lucht en vliegtuigafhandeling. Daarnaast stelt de vliegbasis de luchthaven en faciliteiten beschikbaar aan organisaties uit binnen- en buitenland voor militaire operaties en civiel medegebruik.

De MMU is een van de internationale eenheden die vliegbasis Eindhoven als thuisbasis heeft. De deelnemende landen zorgen gezamenlijk voor het verwerven, beheren, exploiteren en ondersteunen van Multi Role Tanker Transport Capability-vliegtuigen. Deze MRTT-toestellen fungeren als vliegend pompstation, vervoeren mensen en vracht en zijn inzetbaar voor medische evacuaties. De NAVO is de eigenaar van de vloot.

Koning Willem-Alexander kreeg op vliegbasis Eindhoven een briefing over de luchtmacht en een toelichting op de multinationale samenwerking. Vervolgens ging hij met de bemanning aan boord van een MRTT-vliegtuig voor een tankoefening ten noorden van de Waddeneilanden. In dit oefengebied werden tijdens de vlucht diverse (internationale) jachtvliegtuigen bijgetankt in de lucht, het zogenoemde air-to-air refuelen. Na de landing kreeg de Koning een debriefing en sprak hij met personeel van de MMU.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,924
Diesel1,726

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions