Clicky

 
Transport Online - Aantal opgenomen mensen met corona stijgt tot boven de 900

Aantal opgenomen mensen met corona stijgt tot boven de 900

Aantal opgenomen mensen met corona stijgt tot boven de 900
05-10-2022 15:07 | Coronavirus | auteur ANP

ZEIST - Ziekenhuizen krijgen het steeds drukker met mensen die het coronavirus onder de leden hebben. Ze behandelen momenteel 941 positief geteste mensen, het hoogste aantal sinds 28 juli. In een week tijd steeg het aantal opgenomen mensen met bijna 300.

De cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS) maken geen onderscheid tussen mensen die vanwege hun coronaklachten zijn opgenomen en mensen die andere gezondheidskwalen hadden en toevallig ook besmet bleken. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) hanteert dat onderscheid wel en ziet daadwerkelijk meer opnames door corona. Het instituut zegt dat de najaarsgolf is begonnen.

Vergeleken met dinsdag steeg het aantal opgenomen patiënten met corona met 68. Dat is de grootste toename in een dag sinds 28 maart. Op zaterdagen, zondagen en feestdagen worden de cijfers niet langer bijgewerkt. De enige keren in de afgelopen maanden dat de bezetting meer toenam, was van een vrijdag op een maandag.

Doordat het aantal positieve tests stijgt, vooral onder ouderen, belanden steeds meer mensen vanwege corona in het ziekenhuis. In de afgelopen dag zijn 149 mensen nieuw opgenomen en de dag ervoor 150. Eind september waren er minder dan honderd nieuwe opnames in een dag tijd.

Tegenover de nieuwe opnames staan mensen die het ziekenhuis verlaten, door overlijden of doordat ze voldoende zijn opgeknapt. Daardoor is de instroom nooit helemaal gelijk aan de toename van het totale aantal opgenomen patiënten. Momenteel komen er bij de ingang meer patiënten binnen dan er bij de uitgang bedden vrijkomen, en daardoor krijgen ziekenhuizen het steeds drukker.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,986
Diesel1,890

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden