Clicky


Van der Wal heeft spijt van onrust en zorgen bij boeren

Van der Wal heeft spijt van onrust en zorgen bij boeren
05-10-2022 13:52 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP

DEN HAAG - Stikstofminister Christianne van der Wal trekt het zich aan dat boeren "onrust en zorgen" hebben over de stikstofaanpak. "Ik besef hoe erg dat is en dat spijt mij ook."

De minister erkent dat het kabinet te weinig perspectief gaf aan de sector. Ook onderschrijft ze dat haar inmiddels beruchte 'stikstofkaartje' voor veel onrust zorgde. Op die kaart stond zeer gedetailleerd waar stikstofneerslag gereduceerd moet worden. Boeren lazen hierin of specifiek zij wel of niet moeten stoppen. De minister zegt ook dat die kaart van tafel gaat.

Van der Wal hoopt dat het rapport van Johan Remkes bijdraagt aan "vervolgstappen" met de landbouwsector. Zij hoopt ook dat alle betrokken partijen werken aan "verbinding" en hun onwelgevallige maatregelen uit het rapport niet zullen uitvergroten.

Inhoudelijke reactie

Afgelopen zomer, toen de boerenprotesten en bedreigingen een kookpunt bereikten, was er volgens Van der Wal "even heel veel afstand tussen Den Haag en de rest van Nederland". Nu ligt er volgens Van der Wal "een complexe opgave", maar die mag volgens haar "geen doel op zich zijn".

Het kabinet wil volgende week vrijdag een eerste inhoudelijke reactie geven op het rapport van Remkes. Daarin staat onder meer dat 2030 gehandhaafd moet blijven als jaar om de stikstofuitstoot gehalveerd te hebben. Wel moet er tussendoor de mogelijkheid zijn om op lokaal niveau doelen aan te passen. Verder vindt hij dat er meer perspectief voor de landbouw moet komen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,179
Diesel1,956

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions