Clicky

 
Transport Online - Tweede prijs bij Trailer Innovation-awards voor VDL Weweler en D-TEC

Tweede prijs bij Trailer Innovation-awards voor VDL Weweler en D-TEC

Tweede prijs bij Trailer Innovation-awards voor VDL Weweler en D-TEC
05-10-2022 13:39 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

APELDOORN/KESTEREN - Toeleverancier VDL Weweler en trailerbouwer D-TEC veroverden met hun innovatieve en revolutionaire luchtveersysteem MBS OMEGA de tweede plaats bij de internationale award-verkiezing Trailer Innovation. Dit in de categorie ‘Chassis’.

VDL Weweler ontwierp het prijswinnende systeem en bouwt deze systemen ook. D-TEC is betrokken bij de praktijktest en wil deze nieuwe luchtveersystemen gaan toepassen op haar trailers.

Lichtste veersysteem in Europa

Het luchtveersysteem MBS OMEGA bevat een revolutionaire omega-vormige veerstalen draagarm, die het mogelijk maakt om een extreem licht veersysteem te bouwen. Met een gewicht van ongeveer 100 kilo per as is het MBS OMEGA-systeem momenteel het lichtste veersysteem in Europa.
De ophanging is gestandaardiseerd, zodat er één type is dat toepasbaar is op alle soorten chassis.

Lagere CO2-uitstoot

D-TEC directeur Gerrit van Vlastuin is verguld met het nieuwe systeem: "Bij onze trailerproductie hebben we altijd twee typen veersystemen gehad voor 9 of 10 tons assen. Met dit nieuwe MBS OMEGA-luchtveersysteem kunnen we dit terugbrengen naar één systeem, waarmee we onze productie verder kunnen standaardiseren. Bovendien is het productieproces om het luchtveersysteem aan de chassisbalk te bevestigen ook een stuk eenvoudiger."

Van Vlastuin ziet daarnaast ook verschillende voordelen voor de eindgebruikers. "Deze chassis zijn nu veel makkelijker en sneller te onderhouden, omdat men overal veel makkelijker bij kan en er minder onderdelen zijn."

Dankzij het lage gewicht van het veersysteem vermindert het ook nog eens de CO2-uitstoot. En het sluit goed aan bij de uitgangspunten van D-TEC om trailers te produceren met een laag leeggewicht.

Test

D-TEC test op dit moment het nieuwe veersysteem bij een bestuurbare tankoplegger met een aslast van 10 ton, de zwaarste toepassing die de trailerbouwer heeft. "De resultaten van deze test zien er goed uit en we willen dit graag verder uitrollen in onze productontwikkeling en productie", aldus Gerrit van Vlastuin.

Foto's

  • N. van Leeuwen Transport
    N. van Leeuwen Transport
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,928
Diesel1,899

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden