Clicky

 
Transport Online - Hapag-Lloyd AG neemt terminalactiviteiten van SM SAAM SA over

Hapag-Lloyd AG neemt terminalactiviteiten van SM SAAM SA over

Hapag-Lloyd AG neemt terminalactiviteiten van SM SAAM SA over
05-10-2022 11:24 | Bedrijfsovernames en fusies | auteur Redactie

HAMBURG - Hapag-Lloyd AG en SM SAAM SA hebben dinsdag 4 oktober een bindende overeenkomst ondertekend op grond waarvan Hapag-Lloyd honderd procent van de aandelen van SAAM Ports SA en SAAM Logistics SA zal verwerven en daarmee de volledige terminalactiviteiten en bijbehorende logistieke diensten van het bedrijf. De contractpartijen kwamen een prijs overeen van ongeveer 1 miljard dollar, waarin ook onroerend goed met betrekking tot de logistieke activiteiten is inbegrepen.

Het in Chili gevestigde SM SAAM is een terminaloperator, logistiek bedrijf en sleepdienst die actief is in meerdere landen in Amerika. Het werd opgericht in 1960 en is sinds 2012 genoteerd aan de Santiago Stock Exchange (SSE). De terminalactiviteiten van SM SAAM omvatten tien terminals in zes Noord-, Midden- en Zuid-Amerikaanse landen met ongeveer 4.000 werknemers en een gecombineerde containeroverslag van ongeveer 3,5 miljoen TEU in 2021.

De gerelateerde logistieke diensten vormen een aanvulling op de terminalactiviteiten op vijf locaties in Chili, met samen ongeveer 300 medewerkers. De sleepbootdiensten en luchthavenlogistieke diensten van SM SAAM maken geen deel uit van de transactie en blijven bij SM SAAM.

"Investeren in terminalinfrastructuur is een belangrijk onderdeel van onze strategische agenda en Latijns-Amerika is een van onze sterke markten. Door de terminalactiviteiten en complementaire logistieke diensten van SM SAAM over te nemen, kunnen we onze activiteiten verder versterken en tegelijkertijd een robuust en aantrekkelijk terminalportfolio opbouwen", aldus Rolf Habben Jansen, CEO van Hapag-Lloyd.

Bij het aansturen van zijn Strategie 2023 heeft Hapag-Lloyd zijn betrokkenheid bij de terminalsector voortdurend uitgebreid, meest recentelijk door aan te kondigen dat het een minderheidsbelang wil verwerven in de in Italië gevestigde Spinelli Group, door een belang te verwerven in JadeWeserPort in Wilhelmshaven, en door investeren in de bouw van Terminal 2 in de Egyptische haven Damietta. Hapag-Lloyd heeft ook een belang in de Container Terminal Altenwerder in Hamburg en in Terminal TC3 van de Marokkaanse haven van Tanger.

De afronding van de transactie is onderworpen aan goedkeuring door de relevante mededingingsautoriteiten en aan aanvullende voorwaarden die gebruikelijk zijn voor een dergelijke transactie.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,943
Diesel1,916

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden