Clicky

 
Transport Online - Elon Musk is toch bereid Twitter te kopen voor 44 miljard

Elon Musk is toch bereid Twitter te kopen voor 44 miljard

Elon Musk is toch bereid Twitter te kopen voor 44 miljard
04-10-2022 19:15 | Financieel | auteur ANP/BLOOMBERG

AUSTIN - [update 22:25 uur] Tesla-topman Elon Musk is nu toch bereid Twitter te kopen voor dezelfde prijs die hij eerder had geboden. De miljardair heeft dat in een brief aan het bestuur van Twitter aangegeven. Twitter zegt de deal met Musk nu zo snel mogelijk te willen afronden.

Musk had in april een bod gedaan op Twitter van 44 miljard dollar, maar kreeg later spijt en besloot in juli dat hij van die deal af wilde zien. Volgens hem waren er veel minder menselijke gebruikers van de berichtendienst dan Twitter beweert en veel meer geautomatiseerde accounts of bots.

Waarom Musk nu opeens weer verder wil met de deal, wordt niet direct duidelijk uit documenten die zijn ingediend bij beurstoezichthouder SEC. Waarschijnlijk wil hij met zijn ommezwaai een gevecht in de rechtszaal over Twitter vermijden.

Sinds zijn eerdere terugtrekking voerden Twitter en Musk namelijk een juridische strijd waarbij het socialemediabedrijf de rijkste man ter wereld aan de overeenkomst probeerde te houden. Die zaak zou deze maand dienen in een rechtbank in de Amerikaanse staat Delaware. Naar verluidt dachten de advocaten van Musk dat hij die zaak mogelijk zou gaan verliezen.

Het nieuws kwam eerder op dinsdag al naar buiten via ingewijden die het aan persbureau Bloomberg hadden verteld. Beleggers reageerden meteen enthousiast en het aandeel Twitter schoot in New York fors omhoog.

Vanwege die forse koerssprong en het feit dat die aanvankelijk was gebaseerd op een onbevestigd bericht, werd de handel in het aandeel Twitter op Wall Street vervolgens uren stilgelegd. Pas een half uur voor de slotbel was er weer een koers. Twitter noteerde even daarna tot ongeveer 23 procent hoger.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,928
Diesel1,899

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden