Clicky

 
Transport Online - Boeren wachten op Remkes, lopen niet vooruit op vervolgacties

Boeren wachten op Remkes, lopen niet vooruit op vervolgacties

Boeren wachten op Remkes, lopen niet vooruit op vervolgacties
04-10-2022 11:57 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG - Boerenorganisaties houden hun kaarten tegen de borst over eventuele vervolgstappen, mochten de bevindingen van stikstofbemiddelaar Johan Remkes woensdag tegenvallen. "Wij gaan daar niet op vooruitlopen, maar we verwachten wel dat Remkes onze aangedragen punten over het stikstofbeleid serieus neemt", zegt Bart Kemp van actiegroep Agractie.

Remkes presenteert zijn bevindingen naar aanleiding van de stikstofgesprekken de afgelopen maanden tussen het kabinet en organisaties, waaronder die van boeren. Die bevindingen zijn belangrijk omdat het kabinet zegt dat de invulling van het stikstofbeleid hier deels van afhankelijk is.

Kemp zegt "redelijke hoop" te hebben dat Remkes niet te eenzijdig kijkt. "Wij verwachten constructieve stappen onze richting op en we hopen dat Remkes in staat is om de juiste adviezen te geven die ook recht doen aan de agrarische sector. En dat het kabinet vervolgens keuzes gaat maken die daarbij passen", aldus Kemp.

Het vasthouden aan de huidige plannen ziet Agractie als een heilloze weg. "Daar is geen enkel draagvlak voor onder boeren. Je krijgt dan zaken die jarenlang gaan voortslepen. De uitvoering van de plannen wordt zeer moeilijk of onmogelijk", stelt de boerenactivist. "Je ziet nu al dat boeren zelfs niet willen meewerken aan vrijwillige regelingen, uit solidariteit. Als de plannen worden doorgezet, krijg je echt massale weerstand."

LTO Nederland "hoopt en verwacht" dat Remkes zijn opdracht "serieus" neemt. "De afgelopen maanden hebben we veel voorstellen gedaan om verder te komen. We hopen van harte dat er morgen recht wordt gedaan aan de inbreng van de agrarische sector", zei een woordvoerder dinsdag. Hij wil niet zeggen wat boeren doen als Remkes geen gehoor geeft aan de eisen van de sector. "Daar reageer ik op als het rapport er is, dat ga ik nu niet doen."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,935
Diesel1,909

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden