Clicky

 
Transport Online - Blinken na rakettest Noord-Korea: onacceptabele bedreiging

Blinken na rakettest Noord-Korea: onacceptabele bedreiging

Blinken na rakettest Noord-Korea: onacceptabele bedreiging
04-10-2022 11:19 | Buitenland | auteur ANP

WASHINGTON - De Amerikaanse buitenlandminister Antony Blinken spreekt na de jongste rakettest van Noord-Korea van "een onacceptabele bedreiging voor het Japanse publiek". Japanners kregen de oproep dekking te zoeken toen een ballistische raket over hun land vloog.

Blinken had kort na de lancering contact met zijn Japanse en Zuid-Koreaanse ambtgenoten. Zij hebben allen de Noord-Koreaanse actie "sterk veroordeeld", aldus het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken in een verklaring. Daarin wordt gesproken over een "roekeloze en gevaarlijke lancering".

Blinken onderstreepte in de gesprekken dat de Amerikaanse inzet voor de verdediging van Zuid-Korea en Japan "ijzersterk" blijft. De minister herhaalde opnieuw het belang van verdere samenwerking tussen de drie landen om Noord-Korea verantwoordelijk te houden voor zijn "onacceptabele gedrag".

Eerder spraken de Zuid-Koreaanse president Yoon Suk-yeol en de Japanse premier Fumio Kishida al hun grote ongenoegen uit over de lancering. Het was de vijfde rakettest van Noord-Korea in slechts tien dagen tijd en de eerste keer in vijf jaar tijd dat een Noord-Koreaanse raket over Japan vloog. De raket legde volgens Tokio een afstand van zo'n 4600 kilometer af voordat die in de Stille Oceaan terechtkwam.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,935
Diesel1,909

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden