Clicky

 
Transport Online - Conti Seafrigo Antwerp realiseert nieuw diepvriesmagazijn

Conti Seafrigo Antwerp realiseert nieuw diepvriesmagazijn

Conti Seafrigo Antwerp realiseert nieuw diepvriesmagazijn
04-10-2022 10:14 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

ANTWERPEN - De JV Conti Seafrigo Antwerp (CSA) heeft een concessie aan de Nieuwe Westweg (bij het Bevrijdingsdok in de haven in Antwerpen) verworven. De joint venture tussen de Conti-Lines Group ​ en Seafrigo gaat op het terrein van ongeveer 6 ha een duurzaam diepvriesmagazijn bouwen met plaats voor ruim 40 000 pallets. Deze investering versterkt het “cold chain” segment in Port of Antwerp-Bruges verder.

Maritieme groei

De concessie wordt de locatie voor een gloednieuw en state-of-the-art logistiek platform voor voeding. Seafrigo Antwerp NV zal instaan voor de exploitatie , behandeling en opslag van een breed assortiment gekoelde en bevroren bederfbare goederen. ​ De ontwikkeling van een diepvriesmagazijn zal de alliantie CSA de kans geven zijn maritieme netwerk uit te breiden door middel van sterke internationale partnerships. Tevens is het magazijn een essentiële meerwaarde voor het Antwerpse cold chain segment gelet op de zeer hoge bezettingsgraad in de temperatuur-gecontroleerde magazijnen en de grote actuele marktvraag.

Innovatieve ambities

Het hoogbouw magazijn van 25 m wordt uitgerust met een gloednieuw IT-systeem dat – in combinatie met inspecties via drones - zal instaan voor een hogere algemene veiligheid en efficiëntie op de werkvloer. Ook duurzaamheid dragen de betrokken partijen hoog in het vaandel. Naast het gebruik van zonnepanelen en warmtepompen wordt onderzocht om door waterstof aangedreven voertuigen in te zetten. Bovendien wordt gekeken of de restwarmte kan gebruikt worden de om eigen gebouwen te verwarmen. De nieuwbouw beantwoordt daarenboven aan het ‘very good’-label van de BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Method)-principes.

William Demoor, Vicepresident Klantenrelaties Port of Antwerp-Bruges: "Deze nieuwe investering zal voor een grote toegevoegde waarde zorgen binnen het cold chain segment van Port of Antwerp-Bruges. Met hun uitgesproken ambities op vlak van duurzaamheid ligt de strategie van Antwerp Cold Stores Seafrigo volledig in lijn met onze eigen lange termijn visie.”

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,928
Diesel1,899

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden