Clicky

 
Transport Online - Der Spiegel: EU gaat tot 15.000 Oekraïense soldaten opleiden

Der Spiegel: EU gaat tot 15.000 Oekraïense soldaten opleiden

Der Spiegel: EU gaat tot 15.000 Oekraïense soldaten opleiden
03-10-2022 20:36 | Buitenland | auteur ANP

BERLIJN - De lidstaten van de Europese Unie zijn overeengekomen om zo snel mogelijk trainingen te organiseren voor maximaal 15.000 Oekraïense soldaten, meldt het Duitse tijdschrift Der Spiegel, dat zich baseert op bronnen bij de EU.

Volgens het plan zal Polen EU-fondsen ontvangen om als hoofdkwartier voor de opleiding te fungeren, terwijl sommige delen in andere EU-landen worden uitgevoerd. Over de definitieve details van het opleidingsprogramma wordt volgende week in Brussel onderhandeld, aldus Der Spiegel.

Duitsland is van plan troepentraining aan te bieden in een gevechtssimulatiecentrum en is ook bereid Oekraïense ingenieurs, medici en andere specialisten op te leiden, schrijft Der Spiegel. Bondskanselier Olaf Scholz had in augustus al aangegeven bereid te zijn om Oekraïense soldaten op te leiden. Destijds zei Denemarken toe een door de Britten geleid opleidingsproject voor 130 troepen te steunen.

Groot-Brittannië, dat geen lid meer is van de EU, leidt al langer Oekraïense soldaten op. Half juli begonnen duizenden Oekraïense soldaten aan een korte basistraining in Engeland. Met de kennis die de vrijwilligers er opdoen moeten ze kunnen meevechten tegen het Russische leger.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,932
Diesel1,902

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden