Clicky


Snelste weekendtoename in coronazalen ziekenhuizen sinds maart

Snelste weekendtoename in coronazalen ziekenhuizen sinds maart
03-10-2022 16:10 | Coronavirus | auteur ANP

ZEIST - Ziekenhuizen krijgen het steeds drukker met mensen die positief zijn getest op het coronavirus. Ze behandelen momenteel 842 mensen die het virus onder de leden hebben, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Dat is het hoogste aantal sinds 5 augustus, bijna twee maanden geleden.

Sinds vrijdag is het aantal opgenomen mensen met corona gestegen met 146. Dat is de grootste stijging over een weekeinde sinds 14 maart. Op zaterdagen, zondagen en feestdagen worden de ziekenhuiscijfers niet bijgewerkt.

Vorige week maandag behandelden de ziekenhuizen 601 positief geteste mensen en de maandag daarvoor 466. Dat betekent dat de bezetting in twee weken tijd met iets meer dan 80 procent is gestegen. Als die toename doorzet, behandelen ziekenhuizen over een paar dagen meer dan duizend positief geteste mensen.

Najaarsgolf

De LCPS-cijfers maken geen onderscheid tussen mensen die vanwege hun coronaklachten zijn opgenomen en mensen die andere gezondheidskwalen hadden en toevallig ook besmet bleken. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) hanteert dat onderscheid wel en ziet daadwerkelijk meer opnames door corona. Het instituut houdt er rekening mee dat de najaarsgolf is begonnen.

In de afgelopen dag zijn 149 mensen met een coronabesmetting nieuw opgenomen in een ziekenhuis. Dat is de grootste instroom sinds 26 juli. Daar staat tegenover dat mensen ook het ziekenhuis verlaten, door overlijden of doordat ze voldoende opgeknapt zijn. Daardoor is de instroom nooit helemaal gelijk aan de netto stijging.

Het is vooral op verpleegafdelingen druk. Daar liggen nu 798 positief geteste mensen. Dat zijn er 143 meer dan vrijdag en 230 meer dan vorige week maandag. Op de intensive cares liggen nu 44 patiënten met corona, drie meer dan vrijdag.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,179
Diesel1,956

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions