Clicky

 
Transport Online - Piet Adema nieuwe minister van Landbouw

Piet Adema nieuwe minister van Landbouw

Piet Adema nieuwe minister van Landbouw
03-10-2022 12:08 | Politiek & Verkiezingen | auteur Redactie

DEN HAAG - Piet Adema is vanaf vandaag de nieuwe minister van Landbouw. Hij neemt namens de ChristenUnie de plek in van Henk Staghouwer. Adema was eerder gedeputeerde van de provincie Friesland, waarnemend burgemeester in Achtkarspelen, Tynaarlo en Borger-Odoorn en partijvoorzitter van de ChristenUnie. Momenteel is hij bestuurder en toezichthouder in de ondernemersbranche.

ChristenUnie-leider Gert-Jan Segers: “Met het advies van Johan Remkes in aantocht komt het er nu op aan dat we niet tegenover elkaar blijven staan, maar samen de schouders zetten onder de landbouw van de toekomst. Piet Adema was eerder een stevige bestuurder in Fryslân en is met al zijn ervaring voor mij de aangewezen persoon om samen met de boeren deze belangrijke uitdaging aan te gaan. Ik ben Piet zeer dankbaar dat hij na het indringende beroep dat ik op hem heb gedaan, bereid is om de nieuwe minister van Landbouw te worden. Ik wens hem daarbij wijsheid en de zegen van God toe.”

Piet Adema: “De landbouw hééft toekomst in ons land. Ja, er moeten dingen anders en de meeste veehouders, akkerbouwers, tuinders en vissers weten en willen dat ook. Maar zij hebben wel duidelijkheid, rust en zekerheid over de toekomst nodig, alleen dan kan het vertrouwen in de overheid ook weer groeien. Ik wil sámen met de sector werken aan toekomstbestendige landbouw, waar we de komende decennia mee vooruit kunnen. Mét oog voor natuur, klimaat en waterkwaliteit. Dat is geen gemakkelijke opgave, maar ik weet zeker dat we als we goed samenwerken, we het dan ook echt aankunnen.”

Adema wordt vanmiddag op paleis Noordeinde beëdigd door Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,932
Diesel1,902

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden