Clicky

 
Transport Online - Maersk biedt milieuvriendelijke spooroplossing voor Spaanse reeferexport

Maersk biedt milieuvriendelijke spooroplossing voor Spaanse reeferexport

Maersk biedt milieuvriendelijke spooroplossing voor Spaanse reeferexport
03-10-2022 11:27 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

MADRID - Sealand, een dochteronderneming van Maersk en gespecialiseerd in intra-Europese logistiek, lanceert een nieuw spoorproduct van Spanje naar Groot Brittannië, speciaal ontworpen voor temperatuurgevoelige vracht zoals fruit en groenten.

De nieuwe transportoptie is afgestemd op Spaanse AGF, heeft een flexibele capaciteit en zal in eerste instantie driewekelijks vertrekken van de terminal van Valencia naar de Barking-terminal in Oost-Londen. De treinen zullen ook niet-gekoelde lading vervoeren op hun reis naar het zuiden van het Verenigd Koninkrijk terug naar Spanje.

Na succesvolle proeven in september met positieve feedback van klanten, starten eind oktober de reguliere afvaarten, net op tijd voor het Spaanse hoogseizoen voor de AGF-export. Meer dan 90 procent van deze export gaat naar het noorden, wat resulteert in maximaal 1.400 vrachtwagens die dagelijks de Noord-Spaanse grens oversteken naar de belangrijkste markten in het VK, Frankrijk, de Benelux, Duitsland en Scandinavië.

"Ons nieuwe product lost verschillende uitdagingen op waarmee onze reeferklanten in Spanje worden geconfronteerd bij het exporteren: Ten eerste willen veel grote retailers de ecologische voetafdruk van de producten die ze verkopen verkleinen. Ten tweede hebben we een groot tekort aan vrachtwagenchauffeurs, waardoor het grensoverschrijdende wegvervoer momenteel vaak beperkt en onbetrouwbaar is. Ten derde zijn de capaciteit en kwaliteit van de hoofdwegen beperkt, wat leidt tot congestie. Ons spoorvervoer maakt Spaanse exporteurs onafhankelijk van het chauffeurstekort en knelpunten op de weg, en biedt een meer dan 90 procent lagere CO2-uitstoot dan een vrachtwagen op de weg", aldus Diego Perdones Montero, Area Managing Director Frankrijk, Iberia en Maghreb

"Er zouden meer bestemmingen kunnen volgen", voegt hij eraan toe, waaronder geïntegreerde oceaan- en spooroplossingen: “Grote klanten – zowel importeurs, telers als retailers – werken met zowel zee- als landgebonden vrachtstromen. Door hen ons betrouwbare landzijdige distributienetwerk via het spoor aan te bieden, helpen we om snellere, groenere en efficiëntere routes te creëren, ongeacht de herkomst en bestemming van de gevoelige lading.”

Bovendien vereenvoudigt en optimaliseert Maersk de supply chains van haar klanten met een uitgebreid aanbod van aanvullende logistieke diensten. Deze variëren van douane-inklaring of koude opslag tot Captain Peter, een technologie die gedurende de hele reis volledige gegevenstransparantie garandeert over de toestand van de lading in een koelcontainer.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,932
Diesel1,902

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden