Clicky

 
Transport Online - Afvalverwerker Renewi: goede prestatie in eerste jaarhelft

Afvalverwerker Renewi: goede prestatie in eerste jaarhelft

Afvalverwerker Renewi: goede prestatie in eerste jaarhelft
03-10-2022 09:41 | Bedrijfsresultaten | auteur ANP

AMSTERDAM - Recycling- en afvalverwerkingsbedrijf Renewi heeft naar eigen zeggen in de eerste helft van zijn gebroken boekjaar een goede prestatie behaald, ondanks het onzekere economische klimaat. Renewi stelt dat de brutowinst in de zes maanden tot en met eind september naar verwachting hoger zal zijn dan een jaar eerder, bij gelijkblijvende inkomsten. De onderneming komt op 10 november met volledige cijfers naar buiten.

Volgens Renewi zijn de prijzen van gerecyclede materialen boven de historische gemiddelden gebleven, hoewel de prijzen van papier, plastic en metaal in het tweede kwartaal zoals verwacht zijn gedaald. Daarnaast heeft het bedrijf bij de verwerking van bouw- en groenafval te maken met lagere volumes en wordt verwacht dat dit in de tweede helft van het jaar zal aanhouden. De volumes bij andere divisies zijn stabiel gebleven.

De onderneming die is ontstaan door het samengaan van het Britse Shanks Group en het Nederlandse Van Gansewinkel in 2017 houdt vast aan de verwachtingen voor het gehele boekjaar. Het in Amsterdam genoteerde bedrijf blijft verder positief gestemd over de vooruitzichten op middellange en lange termijn vanwege de aanhoudende groei van de zogeheten circulaire markt en toenemend hergebruik van materialen.

Foto's

  • J.Roeland
    Renewi
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,932
Diesel1,902

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden