Clicky

 
Transport Online - Pérez moet vrezen voor straf na ''beste race ooit'' in Formule 1

Pérez moet vrezen voor straf na ''beste race ooit'' in Formule 1

Pérez moet vrezen voor straf na ''beste race ooit'' in Formule 1
02-10-2022 20:12 | Sport | auteur ANP

SINGAPORE - Sergio Pérez heeft zich kort na zijn overwinning in de Grote Prijs van Singapore gemeld bij de wedstrijdjury. De Formule 1-coureur van Red Bull heeft zich volgens de stewards niet gehouden aan de regels die gelden tijdens een neutrale periode in de wedstrijd. Hij zou te dicht achter de safetycar hebben gereden en niet de voorgeschreven tien autolengtes hebben aangehouden. Hij kan daarvoor een straf krijgen.

Pérez haalde bij de start de van pole gestarte Charles Leclerc (Ferrari) in en wist in een chaotische race met veel onderbrekingen als eerste te finishen met ruim 7,5 seconden voorsprong op Leclerc, die als tweede over de meet kwam.

De Mexicaan leek zich niet bewust van een fout. "Ik heb geen idee wat er aan de hand is", zei hij na de race, die hij zelf betitelde als "mijn beste ooit". "Ik heb de race gecontroleerd, terwijl het heel moeilijk was de banden op te warmen. De laatste ronden waren zo intens. In de auto voelde ik het niet, maar toen ik eruit stapte wel. Ik heb echt alles gegeven voor deze overwinning."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,928
Diesel1,899

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions

Verkeersinformatie

Rijverboden