Clicky

 
Transport Online - (Oud-)politici over opstappen Khadija Arib: 'verdrietig' en 'doodzonde'

(Oud-)politici over opstappen Khadija Arib: 'verdrietig' en 'doodzonde'

(Oud-)politici over opstappen Khadija Arib: 'verdrietig' en 'doodzonde'
01-10-2022 23:52 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP

DEN HAAG - Meerdere (oud-)politici hebben zaterdag op Twitter gereageerd op het opstappen van Khadija Arib als Kamerlid. De Amsterdamse PvdA-leider Marjolein Moorman stelt: "Zo verdrietig dit. Nederland verliest met het vertrek van Khadija Arib een groots volksvertegenwoordiger. Een vrouw met kracht en moed en het hart op de juiste plek. Ze zal zeer worden gemist."

PVV-leider Geert Wilders vindt dat de voorzitter van de Tweede Kamer Vera Bergkamp en het Presidium hebben gefaald. "Ze gaan niet over Kamerleden, hebben Arib niet tijdig geïnformeerd, achter haar rug over haar gesproken en mogelijk is er uit hun midden ook gelekt. Schandalig. Sterkte Khadija Arib, dit verdien je niet." Gert-Jan Segers, ChristenUnie-voorman, spreekt van "een verdrietig besluit". "Ik heb geen idee wat er allemaal achter en voor de schermen is gebeurd, maar ik weet wel dat ik altijd goed met Khadija heb kunnen samenwerken. En ik ga haar als collega missen."

GroenLinks-leider Jesse Klaver: "Een instituut verlaat de Tweede Kamer. Je was een inspiratie voor velen, jouw bijdrage aan de democratie is moeilijk te onderschatten." Kamerlid Pieter Omtzigt zegt over de kwestie: "Een schaamteloos gebrek aan zorgvuldigheid in onze Kamer." Verder zegt hij: "Veel respect voor je werk en de manier waarop je de Kamer als instituut verdedigde: dank daarvoor."

Oud-Kamervoorzitter Frans Weisglas noemt haar vertrek "een schok" en zegt "wat triest dat mijn geweldige op-opvolgster na 24 jaar en 5 prima voorzittersjaren op deze manier de Kamer moet verlaten. Haar waardige verklaring zegt alles over haar." Kamerlid Liane de Haan zegt dat "het hier niet gaat om de huidige of de voormalige Kamervoorzitter maar om het belang van werknemers. En de verantwoordelijkheid die het Presidium heeft voor hen."

Oud-PvdA-leider Lodewijk Asscher noemt de situatie "Zo naar. Zo doodzonde." "Je werd al zeer gemist als voorzitter Tweede Kamer maar het is een droevig vooruitzicht dat je me niet meer zal vertegenwoordigen als Kamerlid. Je blijft een voorbeeld."Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,946
Diesel1,753

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions